hero

Informele zorg

Briljant

Briljant

Een uniek project in Zwolle, waarin 65-plussers samen met een kunstenaar een eigen kunstwerk gaan maken op basis van hun verhalen, ideeën, inzichten, levenslessen en andere wijsheden.

meer

Word vrijwilliger bij ZwolleDoet!

Wat voor jou een kleine moeite is, biedt een ander vaak al een heleboel steun. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten in de thuissituatie van hulpvragers. Je hoeft geen bepaalde opleiding te hebben. Motivatie staat voorop. Wij bieden de volgende vrijwilligersdiensten & trainingen aan:

Word vrijwilliger in een thuissituatie

Wanneer iemand voor een ander zorgt kan het zomaar zo zijn dat diegene minder tijd heeft én neemt voor zichzelf. Om overbelasting te voorkomen zetten we regelmatig vrijwilligers in de thuissituatie in. Bijvoorbeeld om te koken of een spelletje te doen. Iets voor jou?

Vrijwilliger in de thuissituatie
Word vertaalmaatje

Als iemand de Nederlandse taal onvoldoende beheerst, kan een gesprek met een (huis)arts of andere instantie erg lastig zijn.
Vertaalmaatjes bieden hulp tijdens dit soort gesprekken. Spreek jij naast de Nederlandse taal een andere taal? Word vertaalmaatje!

Vertaalmaatje
Word geheugensteuntje

Voor iemand met dementie en zijn familieleden is het erg belangrijk om goede informatie, praktische begeleiding en hulp te krijgen. Dit kan bij ons door de inzet van vrijwilligers die speciaal getraind worden rondom dit thema. We noemen deze vrijwilligers ook wel "geheugensteuntjes". Na de gelijknamige training word je ingezet in een thuissituatie waarbij iemand dementie heeft. Heb jij affiniteit met het onderwerp dementie? En ben je bereid hier een training voor te volgen?

Geheugensteuntje
Word maatje voor iemand met een psychische kwetsbaarheid

Een psychische kwetsbaarheid kan veel impact hebben op iemands leven en/of sociale contacten. Als maatje van iemand met een psychische kwetsbaarheid ben jij er voor diegene. Dit kan door "gewoon" samen te zijn, te wandelen of iets anders. Jij bent er op een ongedwongen manier. Is dit iets wat jou aanspreekt?

Maatje voor iemand met een psychische kwetsbaarheid
Word vrijwilliger terminale zorg

Als vrijwilliger ondersteun je zowel de terminaal zieke als zijn of haar familie en omgeving. Vrijwilligers geven zelf aan wanneer en waar ze beschikbaar zijn en in welke plaatsen (Zwolle, Hattem, Zwartewaterland en Kampen) ze inzetbaar zijn. De vrijwilligers terminale zorg van Startpunt Informele Zorg, onderdeel van ZwolleDoet!, verschillen qua achtergrond, leeftijd en afkomst, maar hebben één ding gemeen: ze voelen zich goed als ze er kunnen zijn voor de ander.

Vrijwilliger terminale zorg
Word bruggenbouwer

Bruggenbouwers zijn Zwollenaren die vanuit hun eigen ervaring kwetsbare mensen bereiken, activeren, inspireren en verbinden! Heb jij van dichtbij gezien of weet je uit eigen ervaring hoe het is om moeilijkheden in je leven te ervaren? Misschien is deze training dan wel iets voor jou!

Bruggenbouwers
Deel deze pagina