Op zoek naar gezelschap?

Als gevolg van een ziekte, ouderdom of een beperking kan je sociale kring kleiner worden. Als je behoefte hebt aan meer sociaal contact, kan een vrijwilliger wekelijks een uur of twee op bezoek komen. Samen maak je een praatje, kun je een potje kaarten of loop je naar het winkelcentrum voor een boodschap.

Voor wie?

Een rondje wandelen, een spelletje spelen of gewoon lekker met elkaar kletsen. Woon je zelfstandig, maar kan je wel een steuntje in je rug gebruiken? Dan kunnen vrijwilligers je ook helpen of ze gaan met je mee naar de winkel.

Wat doet een vrijwilliger in een thuissituatie?

Vrijwillige hulp in een thuissituatie kent onder begeleiding van ons een gemiddelde looptijd van 1 a 2 jaar. Het richt zich op diverse doelgroepen, zoals volwassenen met een beperking, mensen met dementie en chronisch zieken. Vrijwilligers verrichten in principe geen huishoudelijk werk, verpleegkundige of risicovolle taken. Als het jou iets lijkt dan komt een vrijwilliger 2 dagdelen per week als je hulp nodig hebt.

Ik geef me op, en dan?

Laat je contactgegevens achter dan neemt een coördinator contact met je op. Er volgt een gesprek waarin jullie kennismaken en waarin je vertelt waarbij we jou kunnen helpen. In overleg zoekt de coördinator een vrijwilliger die past bij jouw situatie. Of stel je vraag via onderstaand formulier.

                  Deel deze pagina