hero

Word vrijwilliger

Zet vandaag nog je talent in om een ander te helpen.

Veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk

Wat is vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving. (Bron: Movisie)

De rijksoverheid geeft deze definitie: 'Wat is vrijwilligerswerk?'

Waar kan ik allemaal vrijwilligerswerk doen

Bij ons zijn meer dan 1000 organisaties uit veel verschillende branches ingeschreven. Niet al deze organisaties hebben natuurlijk NU vacatures, maar het kan wel. Het verschilt heel erg per organisatie wat voor werk ze hebben. De categorieën waar deze organisaties onder vallen is van Kunst & Cultuur tot Zorg & Welzijn en alles wat daartussen zit. Je kunt in onze vacaturebank filteren op de categorieën die jij interessant vindt!
Kom je er niet uit of wil je er graag eens met iemand samen naar kijken? Neem dan contact met ons op, we kijken graag met je mee!

Vacatures
Ik ben 16, mag ik dan al vrijwilligerswerk doen?

Ja dat mag! Heel graag zelfs! In Nederland mag iedereen vanaf 16 jaar werken en dus ook vrijwilligerswerk doen. Wel gelden er andere "regels" en moet het bijvoorbeeld buiten schooltijd gebeuren.
Wil je hier meer over weten? Kijk dan ook eens bij de pagina "Wetten & Regels"

Wetten & Regels
Wanneer ben je vrijwilliger volgens de belastingdienst?

Wanneer ben je wel een vrijwilliger en wanneer niet. Op de website van de belastingdienst staan een aantal voorwaarden beschreven. Een van de voorwaarden is dat de organisatie waar je vrijwilligerswerk doet bij een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is.

Link naar belastingdienst

Heb je een uitkering en wil je vrijwilligerswerk gaan doen?

Heb je een WW-uitkering en wil je vrijwilligerswerk gaan doen? Dan mag dat. Vrijwilligerswerk is een goede manier om werkervaring op te doen. En om je sociale contacten te onderhouden.

Je hebt wel toestemming van UWV nodig voordat je met vrijwilligerswerk kunt beginnen.

Lees meer hierover op de site van het UWV

Deel deze pagina