Veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wat doet ZwolleDoet!?

ZwolleDoet! bestaat uit verschillende teams die zich richten op zowel vrijwilligers, informele zorg als de mantelzorgers in Zwolle. We zetten vrijwilligers in één op één bij mensen thuis, we ondersteunen de mantelzorgers in Zwolle op verschillende vlakken en we bieden trainingen en bijeenkomsten op verschillende thema’s. Kijk in onze agenda voor alle activiteiten die wij organiseren Agenda (zwolledoet.nl)

Wat is informele zorg?

Informele zorg is zorg en ondersteuning die wordt gegeven door mensen die dat niet als hun beroep doen en er dus ook niet voor betaald worden. Ze helpen omdat ze een persoonlijke band hebben met de cliënt of bewoner, uit liefde, vriendschap of vanuit een idealistische inzet.

Wat is een mantelzorger?

Mantelzorg is hulp aan iemand in je omgeving, die verder gaat dan de gebruikelijke hulp of een klusje. Het is zorg voor iemand die bijvoorbeeld een psychische of lichamelijke beperking heeft. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners, zijn meegenomen. Lees meer op: Wat is mantelzorg? (zwolledoet.nl)

Waar kan ik me aanmelden als mantelzorger en wat betekent dit?

Je kunt je via het formulier op deze pagina je aanmelden als mantelzorger: Wat is mantelzorg? (zwolledoet.nl). Je ontvangt dan een bevestiging en je gegevens worden genoteerd in ons systeem. Je ontvangt dan elk jaar automatisch een herinnering wanneer je je weer kunt aanmelden voor de mantelzorgwaardering.

Waar kan ik vrijwilligersvacatures plaatsen?

Als organisatie kun je een account aanmaken via ZwolleDoet!. In je account kun je vacatures aanmaken. Deze komt dan op de vacaturebank van ZwolleDoet! te staan Vacatures (zwolledoet.nl) en op SamenZwolle bij de vrijwiligersvacatures. Wanneer mensen reageren, ontvang je direct zelf een mailtje hierover.

Waar plaats ik een oproep?

Vanuit hetzelfde account van je organisatie kun je ook oproepen of activiteiten aanmaken. Deze komen dan op SamenZwolle te staan. Een oproep plaats je wanneer je een concrete hulpvraag hebt namens iemand die je begeleid, zoals een eenmalige praktische vraag of een maatjesvraag.

Deel deze pagina