Voor jezelf, voor elkaar.

Laat je inspireren door deze bijzondere verhalen!

'Ik kwam erachter dat het juist heel krachtig is om hulp te vragen'

Annelien Blom woont samen met haar man en haar twee kinderen in de Aa-landen in Zwolle. Tijdens en na haar zwangerschap ging ze door een moeilijke periode. Ze kwam in een dal terecht, waar ze door haar autisme moeilijk uit kwam. Ze had eigenlijk iemand nodig die hielp haar gezin te ontlasten. Een medewerker van Travers Welzijn tipte Annelien over het project Steunouders.

Verhalen

'Zoiets eenvoudigs voor mij, kan voor anderen zoveel betekenen'

ZwolleDoet! heeft een speciale poule met vrijwilligers die voedselpakketten van de Voedselbank bezorgen. Lees hier het verhaal van vrijwilligster Christine.

Verhalen

'Samen met ZwolleDoet! het vrijwilligersbeleid op poten gezet’

Stadkamer heeft maar liefst 270 vrijwilligers. Marijne Bos coördineert het team. ‘ZwolleDoet! dacht mee over de werving en begeleiding van de vrijwilligers en het maken van een vrijwilligersbeleid’.

Verhalen

‘Het is fijn om ergens onderdeel van te zijn’

John blijft ook na zijn pensionering graag bezig. ZwolleDoet! hielp hem aan een passende vrijwilligersfunctie. En dat beviel hem! Lees hier zijn verhaal.

Verhalen

Kennis en inspiratie opdoen bij ZwolleDoet!

In woonzorgcentrum De Nieuwe Haven in Zwolle, een locatie van IJsselheem, wonen zo’n honderd ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen in de wijk. Vrijwilligers helpen bij activiteiten, lichte zorgtaken en organisatorische ondersteuning. Een groot aantal wordt geworven via ZwolleDoet! Daarnaast maakt vrijwilligerscoördinator Hermien Mulder graag gebruik van de expertise van ZwolleDoet! en haalt ze inspiratie uit bijeenkomsten, zoals het Netwerk vrijwilligerscoördinatoren zorgorganisaties.

Verhalen

‘Dit vrijwilligerswerk verbreedt mijn blikveld’

Ruth de Looze is derdejaars student verpleegkunde. Voor haar minor transculturele verpleegkunde moet ze twee dagen in de week vrijwilligerswerk doen. Toen ze zelf niks geschikts kon vinden, schakelde ze ZwolleDoet! in. 

Verhalen

‘Het is mooi om iets te kunnen betekenen voor een ander’

De medewerkers van CMC Worldwide uit Zwolle gaan twee keer per jaar een dagdeel aan de slag bij organisaties die wel een helpende hand kunnen gebruiken. Officemanager Laura Leusink: ‘Het geeft ons een goed gevoel én het is goed voor de teambuilding. Maar voor mij persoonlijk is het belangrijkste punt het verschil dat we kunnen maken voor de mensen die we helpen.’

Verhalen

‘Het is zó fijn om waardering te krijgen’

Lex Jansen uit Zwolle is mantelzorger voor haar 25-jarige zoon Lasse. Lasse kreeg op zijn achtste de diagnose Asperger en ADD en woont sinds vier jaar in een instelling voor beschermd wonen. De aandacht voor mantelzorgers tijdens de Maand van de Mantelzorger is een fijn extraatje voor Lex: ‘Ik waardeer het enorm.’

Verhalen

De zorg met een gerust hart uit handen geven

Het verzorgen van een geliefde in de laatste levensfase kan zwaar zijn. Vrijwilligers van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) bieden steun. Zij zijn er voor de terminaal zieke én voor zijn of haar naasten. Marja van Westenbrugge (65) maakte gebruik van de VPTZ van ZwolleDoet! 

Verhalen

‘De familie is vaak zo dankbaar’

Sander Strating is vrijwilliger in de Vrijwillige Palliatieve Thuiszorg bij ZwolleDoet! Hij waakt bij mensen die op sterven liggen. Daarmee is hij een steun voor de terminaal zieke én voor diens omgeving. Lees hier zijn verhaal.

Verhalen

‘Je verzacht het stervensproces voor patiënt én naasten’

Geertje Douma is vrijwilliger in de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg bij ZwolleDoet! Zij waakt bij terminaal zieke mensen om de naasten een moment voor zichzelf te geven. Lees hier haar verhaal over hoe het is om dit bijzondere vrijwilligerswerk te doen.  

Verhalen

Ervaringsmaatje Ruth: 'Ik kan voor haar de persoon zijn die ik zelf ook nodig had'

Veel kinderen en jongeren die mantelzorger zijn vinden het prettig een maatje te hebben die weet hoe dit is. Een maatje met ervaring. Ruth (23) is zo’n ervaringsmaatje. "Door ervaringsmaatje te zijn kan ik de persoon zijn die ik zelf niet heb gehad, maar die ik wel nodig had."

Verhalen
Deel deze pagina