ZwolleDoet Logo

Voor jezelf, voor elkaar.

Laat je inspireren door deze bijzondere verhalen!

‘Ik gun het andere mantelzorgers dat ze direct hulp en informatie krijgen’

Mariska is mantelzorger van haar man Harjo. De eerste drie jaar werd ze geleefd; de zorg overviel haar. In het traject ‘In voor mantelzorg’ deelde ze met Steunpunt Mantelzorg Zwolle en ziekenhuis Isala haar ervaringen. Het resultaat is dat het ziekenhuis mantelzorgers voortaan eerder op hulp en ondersteuning kan attenderen én de kennis van mantelzorgers kan inzetten bij de zorg in het ziekenhuis.

Verhalen

‘We zijn er niet meer alleen voor de patiënt, maar ook voor de mantelzorger’

De mantelzorger is onmisbaar in de zorg voor een patiënt. Thuis, maar zeker ook in het ziekenhuis. Isala ziekenhuis deed op uitnodiging van Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!) mee aan het landelijke project ‘In voor mantelzorg thuis’. Verpleegkundige Joannie Koenderink vertelt over de veranderingen op de afdeling interne/ouderengeneeskunde om enerzijds overbelasting van mantelzorgers te voorkomen en anderzijds de zorg voor de patiënt te verbeteren.

Verhalen

'Ik kwam erachter dat het juist heel krachtig is om hulp te vragen'

Annelien Blom woont samen met haar man en haar twee kinderen in de Aa-landen in Zwolle. Tijdens en na haar zwangerschap ging ze door een moeilijke periode. Ze kwam in een dal terecht, waar ze door haar autisme moeilijk uit kwam. Ze had eigenlijk iemand nodig die hielp haar gezin te ontlasten. Een medewerker van Travers Welzijn tipte Annelien over het project Steunouders.

Verhalen

'Zoiets eenvoudigs voor mij, kan voor anderen zoveel betekenen'

ZwolleDoet! heeft een speciale poule met vrijwilligers die voedselpakketten van de Voedselbank bezorgen. Lees hier het verhaal van vrijwilligster Christine.

Verhalen
Deel deze pagina