Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. Waardering is belangrijk, om te erkennen dat wat jij doet bijzonder én ontzettend waardevol is. Bij Steunpunt Mantelzorg waarderen we mantelzorgers op verschillende manieren. Door het hele jaar gratis activiteiten en workshops aan te bieden, door de Maand van de Mantelzorg te organiseren in november, door de individuele mantelzorgwaardering in samenwerking met de gemeente Zwolle en ten slotte door maatwerk waarderingen.

Activiteiten en workshops

Het hele jaar door organiseren we gratis activiteiten, bijeenkomsten en lotgenotengroepen voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld over het omgaan met dementie en NAH, beginnen met mindfulness, omgaan met rouw en verlies of hulpmiddelen voor in huis. Maar ook ontspannende activiteiten voor jonge mantelzorgers, zoals samen bowlen of lasergamen. Neem een kijkje in onze agenda voor het actuele aanbod.

Maand van de Mantelzorg

Ieder jaar organiseren we in november samen met lokale Zwolse ondernemers de Maand van de Mantelzorg. Tijdens de Maand van de Mantelzorg zetten we door de hele stad heen mantelzorgers in het zonnetje met workshops, informatieve sessies, attenties en meer.

Wat is de individuele mantelzorgwaardering?

De mantelzorgwaardering is een blijk van waardering voor wat jij als mantelzorger doet namens de gemeente Zwolle. Iedere mantelzorger die meer dan gebruikelijke hulp, zorg of ondersteuning biedt aan een naaste die in Zwolle woont kon vanaf eind juni de individuele waardering aanvragen. Voor volwassenen is er een VVV cadeaubon en voor jonge mantelzorgers t/m 12 jaar een bioscoopbon.

Aanvragen

De individuele mantelzorgwaardering kon worden aangevraagd tot en met 31 december 2022. Binnenkort vindt de uitreiking plaats. Je krijgt via post bericht als je aanvraag is gehonoreerd. Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen. Wist jij bijvoorbeeld dat je de individuele waardering ieder jaar opnieuw aan moet vragen, omdat je zorgsituatie in de tussentijd veranderd kan zijn?

Blijf op de hoogte

Wil je graag als eerste op de hoogte worden gebracht van onze activiteiten en waarderingsmomenten? Zorg dan dat je bent aangemeld voor onze nieuwsbrief!