Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. Waardering is belangrijk, om te erkennen dat wat jij doet bijzonder én ontzettend waardevol is. Bij Steunpunt Mantelzorg waarderen we mantelzorgers op verschillende manieren. Door het hele jaar gratis activiteiten en workshops aan te bieden, door de Dag van de Mantelzorg te organiseren in november, door de individuele mantelzorgwaardering in samenwerking met de gemeente Zwolle en ten slotte door maatwerk waarderingen.

Activiteiten en workshops

Het hele jaar door organiseren we gratis activiteiten, bijeenkomsten en lotgenotengroepen voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld over het omgaan met dementie en NAH, beginnen met mindfulness, omgaan met rouw en verlies of hulpmiddelen voor in huis. Maar ook ontspannende activiteiten voor jonge mantelzorgers, zoals samen bowlen of lasergamen. Neem een kijkje in onze agenda voor het actuele aanbod.

Dag van de Mantelzorg

Op vrijdag 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. In Zwolle organiseren we speciaal voor Zwolse mantelzorgers een dag waarop ontspannen, genieten en ontmoeten centraal staat. Zorg jij voor een naaste en woon je in Zwolle? Je bent van harte welkom! Gedurende de dag kun je meedoen aan verschillende activiteiten en workshops, maar is er ook tijd voor koffie en thee. Ook voor de jongste kinderen is er genoeg te doen. Meer informatie en aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg kan via deze pagina.

Wat is de individuele mantelzorgwaardering?

De mantelzorgwaardering is een blijk van waardering voor wat jij als mantelzorger doet namens de gemeente Zwolle. Iedere mantelzorger die meer dan gebruikelijke hulp, zorg of ondersteuning biedt aan een naaste die in Zwolle woont kon vanaf eind juni de individuele waardering aanvragen. Dit kan t/m 31 december 2023. Voor jonge en volwassen mantelzorgers is er een VVV cadeaubon.

Blijf op de hoogte

Wil je graag als eerste op de hoogte worden gebracht van onze activiteiten en waarderingsmomenten? Zorg dan dat je bent aangemeld voor onze nieuwsbrief!