terug
ZwolleDoet Logo
Wil jij bij ZwolleDoet! werken? Bekijk hier onze vacatures! lees meer

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. Waardering is belangrijk, om te erkennen dat wat jij doet bijzonder én ontzettend waardevol is. Bij Steunpunt Mantelzorg waarderen we mantelzorgers op verschillende manieren. Door het hele jaar gratis activiteiten en workshops aan te bieden, door de Maand van de Mantelzorg te organiseren in november, door de individuele mantelzorgwaardering in samenwerking met de gemeente Zwolle en ten slotte door maatwerk waarderingen.

Activiteiten en workshops

Het hele jaar door organiseren we gratis activiteiten, bijeenkomsten en lotgenotengroepen voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld over het omgaan met dementie en NAH, beginnen met mindfulness, omgaan met rouw en verlies of hulpmiddelen voor in huis. Maar ook ontspannende activiteiten voor jonge mantelzorgers, zoals samen bowlen of lasergamen. Neem een kijkje in onze agenda voor het actuele aanbod.

Maand van de Mantelzorg

Ieder jaar organiseren we in november samen met lokale Zwolse ondernemers de Maand van de Mantelzorg. Tijdens de Maand van de Mantelzorg zetten we door de hele stad heen mantelzorgers in het zonnetje met workshops, informatieve sessies, attenties en meer.

Wat is de individuele mantelzorgwaardering?

De mantelzorgwaardering is een blijk van waardering voor wat jij als mantelzorger doet namens de gemeente Zwolle. Iedere mantelzorger die meer dan gebruikelijke hulp, zorg of ondersteuning biedt aan een naaste die in Zwolle woont kon tot en met 31 december 2021 de individuele waardering aanvragen. Heb jij een aanvraag gedaan? Dan krijg je begin 2022 bericht van ons over de status van je aanvraag.

Blijf op de hoogte

Wil je graag als eerste op de hoogte worden gebracht van onze activiteiten en waarderingsmomenten in 2022? Zorg dan dat je bent aangemeld voor onze nieuwsbrief!