Voor jezelf, voor elkaar.

Laat je inspireren door deze bijzondere verhalen!

"Ik heb machtig mooi werk!"

Margreet is al jaren vrijwilliger bij Startpunt Informele Zorg, onderdeel van ZwolleDoet! In al die jaren heeft ze van alles meegemaakt: momenten waardoor ze zich realiseert hoe bijzonder en 'machtig mooi' haar vrijwilligerswerk is. Hier deelt ze haar verhaal over meneer van Boven. Ze zou met hem meegaan naar het ziekenhuis, maar bij aankomst bleek alles anders te lopen dan gepland.

Verhalen

“Samen wandelen, dat maakt me verschrikkelijk blij”

Iemands leven veranderen kan al door samen een wandeling te maken. Dat ontdekte Margot, vrijwilliger bij ZwolleDoet! Regelmatig bezoekt ze mevrouw Van Dijk. Mevrouw van Dijk is 94 jaar oud, hoort niet meer zo goed en ziet nog maar een paar procent. Toch redt ze zich zelfstandig in haar eigen huis, dankzij de mantelzorg van haar dochter en de inzet van vrijwilligers zoals Margot die wekelijks met haar gaat wandelen. 

Verhalen

“Ik heb mijn eigenwaarde terug”

Binnen een paar jaar tijd verliest Sita (56) haar ouders, haar broer, haar baan en haar mobiliteit. Wanneer ook haar huwelijk kapot gaat, staat ze er helemaal alleen voor. Ze komt in contact met ZwolleDoet! en gaat samen met vrijwilliger en netwerkcoach Lindy aan de slag om te werken aan haarzelf. 

Verhalen

“Ze vertellen mij dat ik hun leven heb veranderd”

Bij ZwolleDoet! worden regelmatig vertaalmaatjes ingezet. Zij zijn er speciaal voor Zwollenaren met een migratie achtergrond voor wie de Nederlandse taal nog moeilijk is. Een vertaalmaatje kan helpen bij gesprekken tussen hulpvragers, mantelzorgers en (zorg)instanties. Thair is één van deze vrijwilligers. 

Verhalen

“Altijd kijk ik ernaar uit als hij komt, even lachen en een gezellig praatje, het is heerlijk”

Tinie (71) wil het liefst zo lang mogelijk alles zelf doen, maar door haar reuma wordt dat steeds iets lastiger. Daarom nam haar verzorgster contact op met Startpunt Informele Zorg, onderdeel van ZwolleDoet! Hier kwam ze in contact met vrijwilliger Remco, die veel meer dan alleen een boodschappenhulp bleek.

Verhalen

"Dingen om van te genieten blijken verrassend dichtbij"

Langzaam werd zijn geheugen steeds iets minder. De diagnose dementie kwam voor Adriaan (80) en zijn vrouw Els als een grote klap. Ze besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten en op zoek te gaan naar informatie en hulp. Zo kwamen ze uit bij de cursus Kracht van Herinneringen.

Verhalen

De kracht van herinneringen

De kracht van herinneringen is een serie bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Hier kun je samen herinneringen ophalen en ervaringen uitwisselen. Tijdens één van de bijeenkomsten trouwde Carla voor de tweede keer met Henk. 

Verhalen

"Ik kon weer een dochter zijn voor mijn vader"

Mieke Voswijk werkt als coördinator informele zorg bij ZwolleDoet! Haar voornaamste aandachtsveld is VPTZ. Gedurende de laatste levensfase van haar vader deed ze een beroep op haar eigen vrijwilligers.

Verhalen

"Werken zou niet lukken zonder ondersteunding"

Gerry haar oudste dochter Anjali (21) is geboren met het syndroom van Down. De vrijheid die ze krijgt op haar werk helpt om de zorg vol te houden.

Verhalen

"Als hij thuiskomt, is het alsof de zon begint te schijnen"

Fleur is 16 jaar en in het weekend jonge mantelzorger voor haar halfbroertje Jaap. Samen met een vriendin werkt Fleur aan een boek waarin zij én andere jonge mantelzorgers vertellen over de zorg voor hun familielid.

Verhalen

"Oud-Hollandse liedjes zeggen mijn ouders niets"

Güleç blikt terug op de intensieve zoektocht naar een geschikte woonzorgoplossing voor haar Turkse ouders. 

Verhalen
Deel deze pagina