terug
ZwolleDoet Logo

Voor jezelf, voor elkaar.

Laat je inspireren door deze bijzondere verhalen!

‘De familie is vaak zo dankbaar’

Sander Strating is vrijwilliger in de Vrijwillige Palliatieve Thuiszorg bij ZwolleDoet! Hij waakt bij mensen die op sterven liggen. Daarmee is hij een steun voor de terminaal zieke én voor diens omgeving. Lees hier zijn verhaal.

Verhalen

‘Je verzacht het stervensproces voor patiënt én naasten’

Geertje Douma is vrijwilliger in de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg bij ZwolleDoet! Zij waakt bij terminaal zieke mensen om de naasten een moment voor zichzelf te geven. Lees hier haar verhaal over hoe het is om dit bijzondere vrijwilligerswerk te doen.  

Verhalen

Ervaringsmaatje Ruth: 'Ik kan voor haar de persoon zijn die ik zelf ook nodig had'

Veel kinderen en jongeren die mantelzorger zijn vinden het prettig een maatje te hebben die weet hoe dit is. Een maatje met ervaring. Ruth (23) is zo’n ervaringsmaatje. "Door ervaringsmaatje te zijn kan ik de persoon zijn die ik zelf niet heb gehad, maar die ik wel nodig had."

Verhalen

'Waken geeft mij heel veel energie'

Mensen in haar omgeving vinden het soms maar 'vreemd' of zelfs 'eng'. Stineke Duijm (45) is vrijwilliger bij de Stichting Terminale Thuiszorg Kampen. Ze waakt bij mensen die op sterven liggen. Zodat familieleden en mantelzorgers even niet de zorg van een nachtelijke wake hebben en aan de eigen rust toekomen. Is het zwaar wat ze doet? 'Die acht uurtjes in de nacht vliegen voorbij. Dit werk geeft mij energie', vertelt Stineke.

Verhalen
Deel deze pagina