terug
ZwolleDoet Logo
Wil jij bij ZwolleDoet! werken? Bekijk hier onze vacatures! lees meer

Voor jezelf, voor elkaar.

Laat je inspireren door deze bijzondere verhalen!

'Waken geeft mij heel veel energie'

Mensen in haar omgeving vinden het soms maar 'vreemd' of zelfs 'eng'. Stineke Duijm (45) is vrijwilliger bij de Stichting Terminale Thuiszorg Kampen. Ze waakt bij mensen die op sterven liggen. Zodat familieleden en mantelzorgers even niet de zorg van een nachtelijke wake hebben en aan de eigen rust toekomen. Is het zwaar wat ze doet? 'Die acht uurtjes in de nacht vliegen voorbij. Dit werk geeft mij energie', vertelt Stineke.

Verhalen

'Ieder mens heeft recht op een waardig sterven'

'Helpen is iets wat je gewoon doet,' vertelt ze en verhaalt honderduit. Van de onderduikers in de oorlog. Over de dood van haar man. Maar vandaag gaat het vooral over haar werk als vrijwilliger voor de Stichting Terminale Thuiszorg Kampen. Dit is het verhaal van Ans Bastiaans. Ze zit vrijwillig aan het bed van een stervende medemens. 

Verhalen

‘Het contact brengt me zoveel meer. Ik voel me weer vrij’

Vanwege haar lichamelijke beperking kan Carin niet zelfstandig naar buiten. Ze meldt zich bij ZwolleDoet! voor een maatje. Nu gaat ze wekelijks een uurtje op pad met vrijwilliger Gerard. Ook voor hem is het een perfecte match. ‘Het echt heel gezellig. Ik kijk er altijd naar uit.’

Verhalen

‘Iets geven zonder iets terug te verwachten’

Een goed marketingplan kan een maatschappelijke organisatie veel opleveren, zoals meer naamsbekendheid, sponsoren of vrijwilligers. Maar hoe pak je dat aan? Nico de Jong van Onwijs Marketing zette zijn expertise na een Beursvloerdeal in voor de Raakvlak Academie. Hij vertelt over zijn aanpak en geeft tips, waarmee ook andere organisaties hun voordeel kunnen doen.

Verhalen
Deel deze pagina