Bemiddelingsgesprek vrijwilligerswerk

Wil jij hulp bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Maak dan een afspraak voor een bemiddelingsgesprek. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Vacatures voor vrijwilligerswerk vind je op de vacaturebank van ZwolleDoet! Vind je niet wat je zoekt, wil je eerst even sparren of op ideeën komen of vind je het om een andere reden fijn om te overleggen over wat dé vrijwilligersklus is voor jou? Kom dan langs voor een bemiddelingsgesprek. We hebben een groot netwerk van vrijwilligersorganisaties en weten veel over verschillende soorten vrijwilligerswerk. Grote kans dat we je kunnen verder helpen.

Waarom een bemiddelingsgesprek?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor een bemiddelingsgesprek. Bijvoorbeeld omdat:

  • je een andere taal spreekt. Als je een vertaalmaatje bij het gesprek wilt, dan regelen wij dat voor je.
  • je het prettig vindt als wij vanuit ZwolleDoet! het eerste contact leggen met een organisatie waar je vrijwilligerswerk wilt gaan doen;
  • je het liever mondeling regelt dan via de computer;
  • je wilt overleggen over welk vrijwilligerswerk bij je past;
  • je graag iets wilt doen, maar geen geschikte vacature op de vacaturebank ziet;
  • je wilt weten wat vrijwilligerswerk precies inhoudt.

Is er een andere reden waarom je graag een bemiddelingsgesprek wilt? Dan kan natuurlijk ook. Je bent welkom!

Aanmelden voor een bemiddelingsgesprek?

Je kunt ons appen, mailen of bellen. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Binnen vijf werkdagen neemt iemand van het Startpunt Vrijwilligerswerk contact op om een afspraak te plannen. Als we je telefonisch niet kunnen bereiken, sturen we je een mail.

Waar is het?

We vinden het belangrijk om elkaar even ‘in het echt’ te zien. Het is onze ervaring dat je elkaar in een persoonlijk gesprek beter leert kennen. Daardoor kunnen wij je beter helpen. Het gesprek is bij ons op kantoor in Zwolle. Wanneer dat niet mogelijk is, kunnen we een online afspraak inplannen.

Hoe verloopt een bemiddelingsgesprek?

Hoe het gesprek verloopt, hangt af van jouw vraag of vragen. We nemen in ieder geval jouw wensen door en kijken dan hoe wij je kunnen helpen. We kunnen bijvoorbeeld samen op de vacaturebank kijken naar een geschikte vrijwilligersfunctie, uitleggen wat vrijwilligerswerk precies inhoudt of samen bedenken wat een geschikte vrijwilligersfunctie voor jou is. Aan het eind van het gesprek maken we concrete afspraken.

Wat gebeurt er na het gesprek?

Dat hangt af van wat we hebben afgesproken. Het kan zijn dat we een organisatie voor je bellen om het eerste contact te leggen of dat we een aantal passende vacatures zoeken die we je mailen. De mail kan voldoende zijn om zelfstandig verder te kunnen. Het kan ook zijn dat we een afspraak plannen om samen bij een organisatie te gaan kijken.

Verhalen van vrijwilligers

Vanuit een bemiddelingsgesprek zijn al veel mensen op een leuke vrijwilligersplek terecht gekomen. Lees hier het verhaal van Adamma, zij werkt nu vrijwilliger bij museum ANNO. Of lees op deze pagina hoe Fatih zijn politieke kennis nu kan inzetten als lid van de Participatieraad Zwolle. Benieuwd naar het verhaal van Annemarijn? Lees hier hoe ze zich na haar eigen burn-out inzet voor andere jongeren met burn-out.

Samen vrijwilligerswerk doen?

Je kunt natuurlijk ook met vrienden of collega’s vrijwilligerswerk doen. Kijk daarvoor bij groepsbemiddeling.

Contact

Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Per mail: info@zwolledoet.nl, via de telefoon: (038) 422 52 00, of stuur een appje 06 - 3900 8072.

Deel deze pagina