Vrijwilligerswaardering

Waardering krijgen voor wat je doet is voor iedereen belangrijk, ook - juist - voor vrijwilligers. Vrijwilligerswerk is zoals het woord al zegt vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Het is daarom belangrijk en heel fijn om je vrijwilligers te waarderen. Dit kan zo groot of zo klein als je zelf wilt.

Wat kan ik doen?

Sommige organisaties waarderen hun vrijwilligers in de vorm van kennis en opleiding en andere organisaties in de vorm van een cadeautje, feest of uitje. Het is aan jullie om te bepalen wat er bij je past. Laat je vrijwilligers merken hoe blij je met ze bent! Een dankjewel is altijd op z'n plek, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan iets persoonlijks zoals een verjaardagskaartje.

Vrijwilligerscampagne #watjijdoet

In Zwolle zijn héél veel vrijwilligers actief. Sportieve, handige, enthousiaste, zorgzame, sociale mensen die zich inzetten voor een ander. Doe ook mee met de campagne #watjijdoet en laat zien wat jouw vrijwilligers zo bijzonder maakt. Met onze gratis toolkit is dit heel eenvoudig! Kijk hier voor meer informatie.

Reizende Expositie

Vrijwilligers mogen gezien worden. In de Reizende Expositie van ZwolleDoet! delen Zwolse vrijwilligers hun verhalen. Deze vrijwilligers zijn allemaal rond de pensioenleeftijd. Van Aart die zich inzet voor zijn voetbalclub tot Anja die knuffelt met varkens bij de kinderboerderij. Ieder hebben ze een eigen verhaal over waarom zij zo graag vrijwilligerswerk doen en waarom het zo waardevol is, zeker voor senioren. Ook jij kunt jouw vrijwilligers laten portretteren!

Andere vormen van waardering

 • Dag van de Vrijwilliger
  De Dag van de Vrijwilliger vindt jaarlijks plaats op 7 december. Een mooie gelegenheid om ook jouw vrijwilligers eens extra in het zonnetje te zetten. Daar helpen wij je graag bij!

 • Overijsselse Vrijwilligersprijs
  De provincie Overijssel waardeert en stimuleert Overijsselse vrijwilligers en initiatiefnemers. Om hen een podium te geven en ze te bedanken voor hun waardevolle inzet wordt, in bijna alle gemeentes van Overijssel de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt.

 • Nationale Vrijwilligersprijzen
  Vereniging NOV organiseert ieder jaar de Nationale Vrijwilligersprijzen waarbij jouw organisatie kans maakt op een aanzienlijke geldprijs, beschikbaar gesteld door de Nationale Postcode Loterij.

 • Scholing
  Sommige organisaties waarderen hun vrijwilligers in de vorm van kennis en opleiding. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ze ook wijzen op ons scholingsaanbod. Regelmatig organiseren wij trainingen, cursussen en workshops die erg interessant zijn voor vrijwilligers.
Deel deze pagina