Op zoek naar vrijwilligerswerk? Bekijk de vacaturebank! lees meer
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Bekijk de vacaturebank! lees meer

Vrijwilligerswaardering

Waardering krijgen voor wat je doet is voor iedereen belangrijk, ook - juist - voor vrijwilligers! Vrijwilligerswerk is zoals het woord al zegt vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Het is daarom belangrijk en heel fijn om je vrijwilligers te waarderen. Dit kan zo groot of zo klein als jezelf wilt en kunt.

Wat kan ik doen?

Sommige organisaties waarderen hun vrijwilligers in de vorm van kennis en opleiding en andere organisaties in de vorm van een cadeautje, feest of uitje. Het is aan jullie om te bepalen wat er bij je past. Laat je vrijwilligers merken hoe blij je met ze bent! Een 'dankjewel' is altijd op z'n plek, maar denk bijvoorbeeld ook aan een verjaardagskaartje of 'vrijwilliger van de week'. In dit artikel van Movisie lees je hier meer over.

Vrijwilligerscampagne #watjijdoet

In Zwolle zijn héél veel vrijwilligers actief. Sportieve, handige, enthousiaste, zorgzame, sociale mensen die zich inzetten voor een ander. Doe ook mee met de campagne #watjijdoet en laat zien wat jouw vrijwilligers zo bijzonder maakt. Met onze gratis toolkit is dit heel eenvoudig! Kijk hier voor meer informatie.

Andere vormen van waardering

Dag van de Vrijwilliger
De Nationale Vrijwilligersdag vindt jaarlijks plaats op 7 december. Een mooie gelegenheid om ook jouw vrijwilligers eens extra in het zonnetje te zetten.

Vrijwilligersevent
Ieder jaar organiseren we in Zwolle een vrijwilligersevent voor alle vrijwilligers in Zwolle.

Scholing
Sommige organisaties waarderen hun vrijwilligers in de vorm van kennis en opleiding. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ze ook wijzen op ons scholingsaanbod. Regelmatig organiseren wij trainingen, cursussen en workshops die erg interessant zijn voor vrijwilligers.

Nationale Vrijwilligersprijzen
Vereniging NOV organiseert de Nationale Vrijwilligersprijzen met financiering van het ministerie van VWS en met de hulp van vrijwilligerscentrales en gemeenten in heel Nederland. De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar.

De Roos van Elisabeth
Jaarlijks reikt het Elisabethfonds de Roos van Elisabeth uit. De Roos van Elisabeth bestaat uit een kunstwerk en een geldprijs van € 500,- die het Elisabethfonds toekent aan mensen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk maken op het terrein van maatschappelijke integratie van (ex-)psychiatrische patiënten in de provincie Overijssel. Home | Stichting Elisabethfonds (st-elisabethfonds.nl)

Deel deze pagina