terug
ZwolleDoet Logo

Werk & Mantelzorg

Van de werkende beroepsbevolking combineert 1 op de 5 (20%) werknemers werk met mantelzorgtaken. 20% van deze werkende mantelzorgers ervaart druk van het combineren van werk en mantelzorg (Bron: SER rapport 2016).

Voor de werknemer

Uiteraard staan wij ook klaar voor de werkende mantelzorger. Onder meer met informatie:

 • over ziektebeelden
 • creatieve oplossingen die de druk voor beide partijen verlichten
 • advies over hoe de zorg met werk te combineren
 • praktische ondersteuning van vrijwilligers
 • tijd voor jezelf (respijtzorg)
 • individuele mantelzorgwaardering

Voor de werkgever

Een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid heeft een positieve invloed op het bedrijf. Als werknemers prettig in hun vel zitten, heeft de werkgever minder ziekteverzuim en ligt de productiviteit hoger.

Werkgevers kunnen bij ons in Zwolle terecht voor informatie en advies over werkende mantelzorgers. Ook kunnen ze er aan de hand van een checklist controleren hoe mantelzorgvriendelijk hun organisatie is. Wij kunnen op verzoek van de werkgever een workshop geven op locatie speciaal voor wekende mantelzorgers. Daarnaast beschikken we over trainingsmateriaal voor werkgevers over het signaleren van samenwerken met werkende mantelzorgers.

Samen met een coördinator van ons kan worden gekeken naar oplossingen als flexibele werktijden, een tijdelijke deeltijdbaan en medewerkers die elkaar onderling ondersteunen in hun werkzaamheden. Ook kunnen de coördinatoren werkgevers voorlichten over de regelingen die er vanuit de overheid zijn op dit gebied.

Activiteiten & bijeenkomsten

Ook bieden wij themabijeenkomsten aan voor zowel werknemers als werkgevers. Bijvoorbeeld over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

         Deel deze pagina