Betrokken bij een naderend sterfgeval?

Is er iemand in je directe omgeving die ervoor kiest om de laatste fase van haar of zijn leven thuis, omringd door familie en vrienden, door te brengen? Hulp is dan van onschatbare waarde. Het verzorgen van een geliefde in deze emotionele periode kan zwaar zijn. Om verlichting aan te brengen kunnen vrijwilligers worden ingezet.

ZwolleDoet! coördineert sinds 2021 ook de inzet van vrijwilligers terminale zorg in Kampen. Zowel hulpvragers als vrijwilligers die eerder contact hadden met Stichting Terminale Thuiszorg Kampen en omstreken, kunnen nu terecht bij ZwolleDoet! Ook de hulpvragers en vrijwilligers in de plaatsen Zwartewaterland en Hattem zijn bij ZwolleDoet! aan het juiste adres. Door de samenwerking tussen verschillende gemeenten is er een grotere poule van vrijwilligers, waardoor hulpvragers sneller worden geholpen.

Hulp in de laatste levensfase

Is jouw dierbare in de laatste fase van zijn of haar leven? Het verzorgen van een geliefde in deze emotionele periode kan zwaar zijn. De hulp van vrijwilligers kan het voor jou als partner of familielid draaglijker maken. De vrijwilliger helpt je bij de persoonlijke verzorging en waakt aan bed bij de zieke. Thuis, in het ziekenhuis of in een instelling. ’s Nachts of overdag. Zo kun jij met een gerust hart slapen of even een boodschap doen. Onze vrijwilligers zijn actief in Zwolle, Hattem, Zwartewaterland en Kampen.

Vrijwilliger terminale zorg

Ben jij flexibel inzetbaar en voel je je goed als je er kunt zijn voor een ander? Als vrijwilliger in de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) ben je er voor een terminaal zieke én voor zijn of haar naasten. Als vrijwilliger help je bij de persoonlijke verzorging en waak je aan bed. Dat kan bij de zieke thuis, in het ziekenhuis of in een instelling. ’s Nachts of overdag. Zo kunnen de naasten met een gerust hart slapen of even een boodschap doen.

‘De familie is vaak zo dankbaar’

Sander uit Zwolle waakt bij mensen die op sterven liggen. Daarmee is hij een steun voor de terminaal zieke én voor diens omgeving. Hij doet dit vrijwilligerswerk via ZwolleDoet! en is actief in Kampen, Zwartewaterland, Zwolle en Hattem. ‘Dit werk is zó waardevol. Het is een verrijking van mijn leven.’ Lees hier het verhaal van Sander.

De zorg met een gerust hart uit handen geven

Het verzorgen van een geliefde in de laatste levensfase kan zwaar zijn. Vrijwilligers bieden steun, zij zijn er voor de terminaal zieke én voor zijn of haar naasten. Zo kunnen de naasten met een gerust hart slapen of even een boodschap doen. Marja maakte gebruik van de VPTZ van ZwolleDoet! Ze kijkt er met een goed gevoel op terug. Lees hier het verhaal van Marja.

Donatie geven?

Ben je erg tevreden over de inzet van onze vrijwilligers en zou je graag een donatie willen geven? Heel erg bedankt! Dit kan naar: NL 72 RABO 0150 9092 25 t.a.v. ZwolleDoet! o.v.v. Gift Terminale zorg en de naam van de betrokkene(n). De giften komen ten goede aan de waardering van onze vrijwilligers.

Deel deze pagina