Groepsklus

Vrijwilligerswerk hoef je niet alleen te doen! Heb je er wel eens aan gedacht om samen met collega's aan de slag te gaan? Daar bestaan allerlei mogelijkheden voor. Daarbij kun je denken aan een eenmalige kortdurende klus, zoals samen de tuin van een logeerhuis onder handen nemen of een verwendag voor senioren organiseren, maar ook aan langdurige klussen met regelmaat, zoals om beurten met een gehandicapt kind op stap gaan.

Wil jij met een groep aan de slag?

Weet je niet goed waar je een klus kan oppakken met een groep of wil je meer informatie? Wij kunnen je op weg helpen. Bel naar 038 422 52 00 of stuur een mailtje!

Samen vrijwilligerswerk doen!

Door samen te werken versterk je jullie onderlinge band en kom je samen tot een waardevol resultaat. Je leert elkaar op een andere manier kennen en kunt iets terug doen voor andere Zwolse organisaties. Ook voor organisaties is de inzet van groepen handig. Vele handen maken licht werk en doordat je elkaar kunt afwisselen, is continuïteit gewaarborgd.

Misschien maakt jouw organisatie wel bedden voor ouderen, of voeding voor dieren. Hoe leuk is het dan om eens écht in aanraking te komen met de doelgroep? Door bijvoorbeeld samen met ouderen een potje Rummikub te gaan spelen? Of een rondje te gaan wandelen met een asielhondje? Alles is mogelijk!

Verschillende opties

 • NLdoet
  NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt plaats in de maand maart. Organisaties door het hele land zijn op zoek naar (groepen) vrijwilligers die jullie hulp goed kunnen gebruiken! Kijk voor een overzicht van alle klussen op de website van NLdoet.
 • Medewerkersvrijwilligerswerk
  Vrijwillige inzet door je medewerkers wordt ook wel medewerkersvrijwilligerswerk genoemd. Dit is als medewerkers van een onderneming tijd en kennis beschikbaar stellen voor sociale ondernemingen, non-profitorganisaties of goede doelen. Dit kan door bij te dragen aan eenmalige activiteiten of door het aangaan van langdurige verbindingen om samen (lokale) gemeenschappen te versterken en sociale impact te creëren. Dit kan individueel, bijvoorbeeld door je medewerker per jaar een aantal uur te geven om te besteden aan vrijwilligerswerk, of in een groep. Lees hier de voordelen van medewerkersvrijwilligerswerk.
 • Groepsklus
  Als bedrijf kan je ook samen met collega's aan de slag bij een organisatie, bijvoorbeeld tijdens een teamdag of als groepsuitje. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van een kinderboerderij of helpen in de tuin van een zorginstelling. Benieuwd naar de mogelijkheden om een groepsklus op te pakken? Neem contact op via info@zwolledoet.nl.
 • Beursvloer
  Ieder jaar organiseren wij Beursvloer Zwolle. Op deze avond worden maatschappelijke organisaties zoals sportclubs, goede doelen, stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven met bedrijven en ondernemers in contact gebracht en worden er mooie matches gemaakt. Bij het maken van een match stem je af wat je voor elkaar kan betekenen. Meer informatie over Beursvloer Zwolle kan hier je vinden.
 • BestuurdersCentraal
  BestuurdersCentraal is een lokaal netwerk waarin de kracht van bestuurders van vrijwilligersorganisaties, ondernemers, overheid en onderwijsinstellingen worden gebundeld. Het doel is kennis en ervaringen te delen. Ook jij kan onderdeel uitmaken van dit netwerk en jouw impact in de stad vergroten. Meer informatie over BestuurdersCentraal vind je hier.

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact op via info@zwolledoet.nl of bel 038 422 52 00.

Deel deze pagina