Bijeenkomsten en trainingen

Praten met leeftijdsgenoten én handige tips krijgen. Het kan in de Brusjesgroep, voor kinderen die opgroeien met een bijzondere broer of zus. Ook is er een training die studerende jongeren helpt een balans te vinden tussen de tijd die ze besteden aan mantelzorgtaken en de tijd voor hun eigen hobby’s en interesses.

Brusjesgroep 8 tot 12 jaar

De Brusjesgroep is er voor kinderen die opgroeien als broertje of zusje - oftewel ‘brusje’ - van een kind dat bijvoorbeeld langdurig ziek is of autisme heeft. Een brusje helpt thuis soms extra mee en houdt vaak rekening met zijn broer of zus. In de Brusjesgroep ontmoeten brusjes elkaar. Ze stellen elkaar en de begeleiding vragen, krijgen nuttige informatie, mogen vertellen over moeilijke én grappige momenten en doen leuke dingen samen.

Training jonge mantelzorgers 17+

Jongeren hebben vaak veel omhanden. Ze volgen een opleiding, hebben een bijbaan, zijn druk met hun sport of hobby én brengen tijd door met hun vrienden. Komt daar de gedeeltelijke zorg voor een ouder, broertje of zusje bij? Of het gevoel rekening te moeten houden met de thuissituatie? Dan is het als jongere soms lastig om tijd goed te verdelen of om genoeg tijd over te houden voor jezelf. Tijdens de training jonge mantelzorgers 17+ leren studerende jongeren om voor henzelf een fijne balans te vinden. Een ervaren trainer en een ervaringsdeskundige praten met hen over wat zij belangrijk en leuk vinden om te doen. Samen wordt bekeken hoe de jongere hiervoor tijd kan maken.

Informatie en aanmelden

De training ‘Jonge mantelzorgers 17+’ bestaat uit 6 online bijeenkomsten van 19.00 tot 21.00 uur. Kijk in de agenda op deze website wanneer de eerstvolgende training van start gaat. Ook de Brusjesgroep vind je in de agenda zodra deze weer van start gaat.

              Deel deze pagina