Individuele ondersteuning

We kunnen beter voor een ander zorgen, als we ook goed voor onszelf zorgen. Dit geldt ook voor kinderen en jongeren met mantelzorgtaken. Tijd en zorg voor jezelf zijn óók nodig. Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet! biedt daarom een luisterend oor.

Praten met een vertrouwd persoon

Het is goed dat kinderen en jongeren praten met iemand die ze vertrouwen. Dat geldt zeker ook voor kinderen en jongeren die thuis voor iemand zorgen. Dat kan bijvoorbeeld met een lieve buurvrouw, goede vriend(in), een juf of meester, de mentor of een maatje. Jongeren en kinderen met mantelzorgtaken kunnen bovendien terecht bij iemand van Steunpunt Mantelzorg om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek, hoeft alleen het formulier onderaan deze pagina te worden ingevuld.

Een luisterend oor

Bij een ervaren medewerker van Steunpunt Mantelzorg kunnen kinderen en jongeren met mantelzorgtaken hun verhaal kwijt. Bijvoorbeeld over dingen die ze vervelend of moeilijk vinden en waar ze graag hulp bij willen. Wij kunnen handige tips geven die het kind of de jongere meteen kan gebruiken. Soms voelt iemand zich na één gesprek al opgelucht. Soms vindt hij of zij het fijn om nog een gesprek te hebben. Of hierna nog eentje. Dat is prima; kinderen en jongeren (en natuurlijk ook hun ouders/verzorgers) kunnen rekenen op de individuele ondersteuning van ZwolleDoet! Gesprekken kunnen thuis plaatsvinden of op ons kantoor.

Verdere begeleiding

Meestal lucht één gesprek met iemand die luistert, meedenkt en goede raad heeft al enorm op. Wie nog iets meer begeleiding wil, is bij Steunpunt Mantelzorg óók op de goede plek. Zo kan er een vervolggesprek plaatsvinden of worden doorverwezen naar een leuke activiteit of bijeenkomst/training. Of er wordt samen gezocht naar een ervaringsmaatje om allerlei leuks mee te ondernemen.

              Deel deze pagina