Ervaringsmaatjes

Maatjes staan voor elkaar klaar. Voor kinderen en jongeren die zorgen voor een familielid - of die zich zorgen maken óm diegene - is het extra fijn om een maatje te hebben die weet hoe dit voor hen is. Een maatje met ervaring dus; een ervaringsmaatje.

Een maatje krijgen

Een ervaringsmaatje is een (jong)volwassen vrijwilliger of stagiair die als kind zelf voor een familielid zorgde. Wie graag een ervaringsmaatje wil, kan het formulier onderaan deze pagina (laten) invullen. Steunpunt Mantelzorg zoekt dan een geschikt maatje om regelmatig mee af te spreken. Iemand om samen mee te gamen of iets creatiefs mee te doen, bijvoorbeeld. Of een maatje dat helpt met plannen en huiswerk maken. Of iemand om eens lekker een terrasje mee te pakken of te skaten in het park. Naast gezelligheid is er een luisterend oor en een steuntje in de rug.

Maatje worden

Veel mensen die opgroeiden met mantelzorgtaken en tegelijkertijd ook zélf als kind werden gezien en gehoord, hebben dit als fijn ervaren. Als vrijwillig ervaringsmaatje kunnen zij nu kinderen en jongeren datzelfde goede gevoel geven. Aanmelden hiervoor kan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Eerste- en tweedejaarsstudenten Social Work, Pedagogiek en Verpleegkunde kunnen stagelopen als ervaringsmaatje. En zo hun ervaring leren inzetten als kracht, zodat ze anderen straks nóg beter kunnen helpen. Steunpunt Mantelzorg geeft ervaringsmaatjes professionele training en begeleiding. Zodat ze optimaal kunnen bijdragen aan het welzijn van kinderen en jongeren.

Informatie en aanmelden

Als kind of jongere een ervaringsmaatje krijgen óf als (jong)volwassene zelf maatje worden? Of meer informatie hierover krijgen? Laat het ons snel en gemakkelijk weten door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.

              Deel deze pagina