ANWB AutoMaatje

Heb je een afspraak in het ziekenhuis, bij een specialist of de kapper? Maar ben je zelf niet mobiel genoeg en is er geen vervoersalternatief? De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje Zwolle kunnen helpen.

ANWB AutoMaatje Zwolle vindt het belangrijk dat iedereen mobiel kan zijn. Ouderen en mensen met een gezondheidsbeperking zijn vaak minder mobiel. Een deel hiervan heeft geen goed vervoer tot zijn beschikking. Dat betekent dat zij niet zelfstandig naar afspraken kunnen gaan en misschien geïsoleerd raken. ANWB AutoMaatje Zwolle zorgt ervoor dat vrijwilligers met een auto in contact worden gebracht met minder mobiele plaatsgenoten, die hierdoor weer vaker onderweg en onder de mensen komen.

Richtlijnen

Vrijwilligers gaan mee naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut, maar ook naar een bezoek aan familie, een winkel of de kapper. Om gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje Zwolle zijn er een paar richtlijnen.

Je komt in aanmerking voor ANWB AutoMaatje Zwolle als:

  • Je zelf geen eigen vervoer tot je beschikking hebt;
  • Het openbaar vervoer niet haalbaar is;
  • Familie, vrienden of kennissen niet mee kunnen gaan;
  • Je geen toegang hebt tot Wmo-vervoer;
  • Je geen financiële middelen hebt om een reguliere taxi te betalen.

Hoe werkt het?

  1. Als je graag gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Zwolle, neem dan contact op via onderstaande contactgegevens.

  2. Na inschrijving kun je minimaal twee werkdagen van tevoren een rit aanvragen via 088-273 0200.

  3. De medewerkers van ANWB AutoMaatje Zwolle proberen een vrijwillige chauffeur te koppelen aan een deelnemer. ANWB AutoMaatje Zwolle heeft geen vervoersplicht. Je stelt de vraag en wij kijken of we het kunnen regelen. Als het lukt wordt er een chauffeur gekoppeld aan de deelnemer.

  4. De medewerker neemt contact op met de deelnemer en vrijwilliger en geeft aan wat de onkostenvergoeding gaat zijn. Er geldt een onkostenvergoeding van €0,35 per kilometer. Dit wordt berekend vanaf het huis van de chauffeur, naar het huis van de deelnemer en vervolgens naar de plek van bestemming en weer retour. Ook eventuele parkeerkosten zijn voor de deelnemer.

  5. Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij de deelnemer thuis en samen rijdt je naar de plek van bestemming. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan kan de vrijwilliger tussentijds naar huis gaan en spreek je een tijd voor de terugrit. Als deelnemer geef je na afloop contant het geld van de onkostenvergoeding aan de chauffeur.

Contact

Als je graag gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Zwolle, neem dan contact op via onderstaande contactgegevens.

Telefonisch: bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 - 12.00 uur op nummer 088-273 0200.
Mail: info@automaatjezwolle.nl
Aanmeldformulier: op de website van WijZ.

Het project ANWB AutoMaatje voeren wij uit in samenwerking met WijZ Welzijn.

Deel deze pagina