Praktische hulp

Soms heb je hulp van een ander nodig bij praktische dingen. Bijvoorbeeld omdat je ziek of slecht ter been bent. Hulp nodig bij het ophangen van een kapstok, het snoeien van een struik, begeleiding naar het ziekenhuis of het doen van de boodschappen? Wij kunnen je helpen.

Waar heb je hulp bij nodig?

Klusjes in en om het huis

Een praktisch klusje in of om het huis blijft soms liggen. Dat kan omdat je ziek of slecht ter been bent. Je familie woont ver weg en op je naaste buren heb je al zo vaak een beroep gedaan. Of je hebt niet de financiƫle middelen om een klusjesman in te huren. In die situatie, kan je voor kleine klusjes in huis een beroep doen op ZwolleDoet!.

De vrijwilligers helpen bij eenmalige klusjes: binnen en buiten. Zoals een kapstok ophangen, een kast in elkaar zetten, het gras maaien of een struik snoeien.

Om je praktische hulpvraag aan te melden kan je onder aan deze pagina het aanmeldformulier invullen. Je kan ook contact opnemen door te bellen naar 038 422 52 00.

Vervoer en begeleiding

Heb je een afspraak in het ziekenhuis, bij een specialist of de kapper? Maar ben je zelf niet mobiel genoeg en is er geen vervoersalternatief? De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje Zwolle kunnen helpen. Kijk hier voor meer informatie.

Vervoer pakketten Voedselbank

Binnen Zwolle zijn er meer dan 250 mensen afhankelijk van de Voedselbank door financiƫle tekorten. Binnen deze groep zijn er ook mensen niet in staat om zelf hun voedselpakket op te halen. Deze schrijnende situatie willen we voorkomen door middel van vrijwilligers die de pakketten thuis bezorgen.

Om in aanmerking te komen voor bezorging van een pakket gelden de volgende eisen:

 • De hulpvrager is geregistreerd bij de Voedselbank.
 • De hulpvrager heeft geen sociaal netwerk of het sociaal netwerk is overbelast.
 • De hulpvrager heeft geen auto tot de beschikking.
 • De hulpvrager is niet in staat het pakket fietsend of lopend op te halen.

Een hulpvrager kan zich niet zelf aanmelden voor de bezorging, dat mag alleen een betrokken hulpverlener doen. Het aanmelden kan door te mailen naar info@zwolledoet.nl.

Hulp bij boodschappen

Voor sommigen is het niet mogelijk om zelf boodschappen te doen. Gelukkig is er soms hulp van familie, vrienden of buren. Of het lukt om online boodschappen te bestellen en deze thuis te laten bezorgen. Het kan zijn dat deze opties niet mogelijk zijn en boodschappenhulp gewenst is.

Ben je op zoek naar een boodschappenmaatje? Laat het weten door onder aan deze pagina het aanmeldformulier invullen. Je kan ook contact opnemen door te bellen naar 038 422 52 00.

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier hieronder in om een aanvraag voor praktische hulp te doen. Of neem telefonisch contact op via 038 422 52 00.

            Deel deze pagina