Geplaatst op
Vrijdag 31 mei 2024

Geplaatst door
Demi Ruiter

Nieuws

Een geslaagde jubileumeditie van Beursvloer Zwolle 2024

Woensdag 29 mei vond de 15e editie van Beursvloer Zwolle plaats, een initiatief van ZwolleDoet! Tijdens deze avond kwamen in totaal 32 Zwolse bedrijven en 34 maatschappelijke organisaties en initiatieven samen in Hedon. Door middel van onderlinge ruilhandel maakten ze 35 matches met een totale waarde van €49.055 euro.

Beursvloer Zwolle is een evenement waar maatschappelijke organisaties en bedrijven met elkaar in contact komen en onderling matches maken met gesloten beurs. Dat betekent dat één partij een uitdaging heeft, die die ander oplost, zonder financiële middelen te gebruiken. Zo bood Floortje van het bedrijf Floorganized aan om een maatschappelijke organisatie of hun doelgroep te helpen met opruimen en organiseren om structuur en overzicht te creëren. Ze maakte meerdere matches, met onder andere Voor Elkaar Zwolle en Stadkamer. Een mooie wisselwerking van een praktische dienst en als tegenprestatie het generen van naamsbekendheid. Ook zijn er bijvoorbeeld matches gemaakt tussen Pathé Zwolle en De Zonnebloem, Storm in Recruitment en @ease en Hospice Zwolle en Anke Olthof Fotografie.

Oprechte interesse

“Het is super om te zien hoe betrokken alle deelnemers zijn”, vertelt William Dogger, projectleider Beursvloer Zwolle vanuit ZwolleDoet!. “Wij weten wat het bedrijfsleven kan betekenen voor organisaties, verenigingen en stichtingen én wat ze terug kunnen bieden. Op de beursvloer komen vraag en aanbod samen en worden matches gemaakt die soms doorlopen voor een langere termijn. Vrijwillige inzet is erg belangrijk in onze maatschappij en dat kunnen we vanuit ZwolleDoet! alleen maar stimuleren.”

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Wil jij je met een groep collega’s inzetten voor een maatschappelijke organisatie in Zwolle? Ga dan naar deze pagina en bekijk de mogelijkheden om bijvoorbeeld een groepsklus op te pakken.

Beursvloer Zwolle werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door de volgende partners: Storm in Recruitment, Het Notarieel, KPMG, Hedon, Zalsman, Beeldprikkels, Stichting Present en De Wereldkeuken.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina