Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Wil je aan de buitenwereld laten zien dat vrijwilligers bij jullie organisatie in goede handen zijn? Ga dan voor het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Dit landelijke keurmerk wordt toegekend aan maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties die met hun vrijwilligersbeleid voldoen aan de kwaliteitscriteria.

Wat houdt het in?

De methodiek Vrijwillige Inzet Goed Geregeld is er voor álle organisaties die met vrijwilligers werken. Het is een online tool die je helpt bij het maken of verbeteren van je vrijwilligersbeleid.

Het NOV-keurmerk biedt je organisatie:

  • publieke erkenning
  • een objectief bewijs naar derden voor kwalitatief goed en aantrekkelijk vrijwilligerswerk
  • een goed imago ten opzichte van (nieuwe) vrijwilligers en financiers

Zelfevaluatie

Checken waar goed vrijwilligersbeleid en -management aan voldoet en of jij alles voor elkaar hebt? Dat kan met de gratis zelfevaluatie van het NOV. Je kan de zelfevaluatie gebruiken als de basis voor goed vrijwilligersbeleid. Dit wil nog niet zeggen dat je gelijk aan de slag gaat om het keurmerk te behalen. Onze adviseur Odelia Otten kan je helpen om de methodiek te gebruiken om je vrijwilligersbeleid vorm te geven.

In aanmerking komen

Wil je in aanmerking komen voor het officiële keurmerk? De eerste stap is contact opnemen met een Goed Geregeld-adviseur bij jou in de buurt. De adviseur vertelt je alles over het doorlopen van het traject en de kosten. Bij ZwolleDoet! kun je contact opnemen met Odelia Otten, onze lokale adviseur. Zij hielp onder andere de Stadkamer het keurmerk te behalen.

Deel deze pagina