terug
ZwolleDoet Logo

Praktische ondersteuning voor een ander

Merk je dat sommige dingen lastig zijn of worden voor de ander die voor iemand zorgt? Weet dan dat er vrijwilligers zijn die graag een handje meehelpen als het gaat om praktische hulp. Bijvoorbeeld hulp bij het ophangen van een nieuwe kapstok, het bijhouden van de tuin, het verzorgen van begeleiding naar het ziekenhuis of het doen van de boodschappen. Dit kan in de vorm van een Zwollenaar die weleens iets voor een ander wil doen, een vrijwilliger of door verbindingen te leggen met andere organisaties die vrijwilligers inzetten voor praktische hulpvragen.

Thuis

Stel, je ziet dat je moeder, tante, oom, opa (de lijst is te lang om op te noemen) is ziek of slecht ter been. Of heeft niet de financiële middelen om een klusjesman in te huren. Jij als familie of vriend woont ver weg. Je kunt dan voor kleine en grote hand-en-spandiensten een beroep doen op KarWij of SamenZwolle. Hulp kan eenmalig zijn (een kapstok ophangen of een vloer leggen) of voor een langere periode (elke week boodschappen doen).

KarWij, SamenZwolle en diverse welzijnsorganisaties zetten samen vrijwilligers in om hulpvragen van Zwollenaren op te lossen.

Vrijwilligers van Karwij verrichten in principe geen huishoudelijk werk, verpleegkundige of risicovolle taken.
De hulp is in de meeste gevallen gratis. Alleen wanneer je door een vrijwilliger wordt vervoerd, betaal je € 0,25 per kilometer rechtstreeks aan de vrijwilliger. Eventuele materiaalkosten komen ook voor rekening van de hulpvrager.

Verschil KarWij / SamenZwolle

Maar wat doet SamenZwolle dan? SamenZwolle is een platform waar iedereen hulpvragen (en activiteiten) kan plaatsen. Dit kun jijzelf doen, degene die de hulp nodig heeft, of een organisatie als bijvoorbeeld de thuiszorg of het sociale wijkteam. Een hulpvraag kan heel divers zijn, van de boodschap wekelijks tot het onkruid verwijderen uit een tuin. Het verschil met KarWij zit in dat SamenZwolle zich meer richt op het noaberschap en duurzame verbindingen ofwel iets doen doen voor iemand anders, gewoon uit zorg voor elkaar en KarWij een groep vrijwilligers heeft die graag een ander helpen.

Contact met KarWij & SamenZwolle:

Bel:
KarWij: 038) 751 84 96.
SamenZwolle: (038) 422 52 00

Openingstijden:
KarWij: Inlooptijden en telefonische bereikbaarheid: maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
SamenZwolle: Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 17.00 uur.

Vervoer voedselbank

Binnen Zwolle zijn er meer dan 250 mensen afhankelijk van de voedselbank door financiële tekorten. Binnen deze groep zijn een tiental mensen niet in staat zelf hun voedselpakket te halen. Deze schrijnende situatie willen we voorkomen door middel van een vrijwillige chauffeurspoule.

Om in aanmerking te komen voor bezorging van een pakket gelden de volgende criteria:

  1. De cliënt is geregistreerd bij de voedselbank.
  2. De cliënt heeft geen sociaal netwerk of het sociaal netwerk is overbelast.
  3. De cliënt heeft geen auto tot de beschikking.
  4. De cliënt is niet in staat het pakket fietsend of lopend op te halen.

Voor aanmelding kan je mailen naar info@zwolledoet.nl!

Vervoer en begeleiding naar het ziekenhuis of een specialist

Heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij een specialist? Soms is het prettig dat er iemand met je meegaat. Bijvoorbeeld omdat dat vereist is vanwege de behandeling of een belangrijke uitslag. Of omdat het vanwege een aandoening of beperking niet lukt alleen te gaan. ZwolleDoet! gaat met je mee! Kijk hier voor meer informatie.

Zorg

Soms heeft een naaste praktische hulp of informatie nodig over zorg gerelateerde zaken, zoals op de juiste manier iemand tillen of omhoog helpen. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina