Praktische ondersteuning voor een ander

Merk je dat er iemand in je omgeving hulp nodig heeft bij praktische dingen? Bijvoorbeeld omdat diegene ziek of slecht ter been is. Weet dan dat er vrijwilligers zijn die graag een handje meehelpen als het gaat om praktische hulp. Hulp nodig bij het ophangen van een kapstok, het snoeien van een struik, begeleiding naar het ziekenhuis of het doen van de boodschappen? Wij kunnen helpen.

Waar heb je hulp bij nodig?

Klusjes in en om het huis

Een praktisch klusje in of om het huis blijft soms liggen. Dat kan omdat je ziek of slecht ter been bent. Je familie woont ver weg en op je naaste buren heb je al zo vaak een beroep gedaan. Of je hebt niet de financiƫle middelen om een klusjesman in te huren. In die situatie, kan je voor kleine klusjes in huis een beroep doen op ZwolleDoet!.

De vrijwilligers helpen bij eenmalige klusjes: binnen en buiten. Zoals een kapstok ophangen, een kast in elkaar zetten, het gras maaien of een struik snoeien.

Om je praktische hulpvraag aan te melden kan je onder aan deze pagina het aanmeldformulier invullen. Je kan ook contact opnemen door te bellen naar 038 422 52 00.

Begeleiding naar het ziekenhuis

Heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij een specialist? Soms is het prettig dat er iemand met je meegaat. Bijvoorbeeld omdat dat vereist is vanwege de behandeling of een belangrijke uitslag. Of omdat het vanwege een aandoening of beperking niet lukt alleen te gaan. ZwolleDoet! gaat met je mee! Kijk hier voor meer informatie.

Vervoer pakketten Voedselbank

Binnen Zwolle zijn er meer dan 250 mensen afhankelijk van de Voedselbank door financiƫle tekorten. Binnen deze groep zijn er ook mensen niet in staat om zelf hun voedselpakket op te halen. Deze schrijnende situatie willen we voorkomen door middel van vrijwilligers die de pakketten thuis bezorgen.

Om in aanmerking te komen voor bezorging van een pakket gelden de volgende eisen:

 • De hulpvrager is geregistreerd bij de Voedselbank.
 • De hulpvrager heeft geen sociaal netwerk of het sociaal netwerk is overbelast.
 • De hulpvrager heeft geen auto tot de beschikking.
 • De hulpvrager is niet in staat het pakket fietsend of lopend op te halen.

Een hulpvrager kan zich niet zelf aanmelden voor de bezorging, dat mag alleen een betrokken hulpverlener doen. Het aanmelden kan door te mailen naar info@zwolledoet.nl.

Hulp bij boodschappen

Voor sommigen is het niet mogelijk om zelf boodschappen te doen. Gelukkig is er soms hulp van familie, vrienden of buren. Of het lukt om online boodschappen te bestellen en deze thuis te laten bezorgen. Het kan zijn dat deze opties niet mogelijk zijn en boodschappenhulp gewenst is.

Ben je op zoek naar een boodschappenmaatje? Laat het weten door onder aan deze pagina het aanmeldformulier invullen. Je kan ook contact opnemen door te bellen naar 038 422 52 00.

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier hieronder in om een aanvraag voor praktische hulp te doen. Of neem telefonisch contact op via 038 422 52 00.

               Deel deze pagina