Deelnemende maatschappelijke organisaties

Deelnemende organisaties Beursvloer 2023

Bekijk hieronder de maatschappelijke organisaties die zich tot nu toe hebben aangemeld voor Beursvloer Zwolle 20223!

Stichting De Knuffelkonijntjes

Stichting De Knuffelkonijntjes gaat onder andere op bezoek bij (dementerende) ouderen en zieke (terminale) kinderen met speciaal getrainde konijntjes.

Aanbod: Uitnodiging op de locatie Dierenweide Dieze Oost & Stichting de Knuffelkonijntjes. Of eventueel een bezoek van Stichting de Knuffelkonijntjes op locatie.
Vraag: Hulp gezocht bij fondsenwerving en bekendheid. Daarnaast wil de stichting graag kennismaken met andere organisaties.

Stichting Hart voor Zwolle

Hart voor Zwolle ziet om naar eenzame, kwetsbare Zwollenaren door jongeren (18-35 jaar) te inspireren om zich in te zetten voor deze stadsgenoten. Jongeren zetten zich in en zijn van betekenis als maatje, tijdens groepsactiviteiten of in woon- zorgprojecten.

Aanbod: Hart voor Zwolle inspireert jongeren (én jongeren bij bedrijven, op scholen etc.) om zich in te zetten voor mensen met een kwetsbaarheid. Hart voor Zwolle is de verbindende organisatie tussen (een groep) enthousiaste jonge vrijwilligers en mensen die behoefte hebben aan extra netwerk, praktische ondersteuning of een gezellige middag/avond.
Vraag: Wanneer jouw bedrijf zich maatschappelijk wil inzetten voor eenzame, kwetsbare Zwollenaren en bijdragen aan het werk van Hart voor Zwolle, dan kun je bijdragen. Hart voor Zwolle is namelijk op zoek naar groep die praktisch ingezet kan worden óf die financieel bij wil dragen aan het werk van de stichting.

Theater Initiatief Zwolle

Theater Initiatief Zwolle maakt werktheater met diverse cross-over disciplines, muziek, vormgeving, beeldende kunst, dans etc. Dit doen ze op zeer uiteenlopende locaties.

Aanbod: Een voorstelling voor een bedrijf/organisatie.
Vraag: Theater Initiatief Zwolle zoekt hulp bij het opzetten van professionele PR en funding. Daarnaast zoeken ze ook naar een speellocatie.

Stichting comité 30 juni / 1 juli Zwolle

Stichting comité 30 juni / 1 juli Zwolle organiseert jaarlijks de herdenking slavernij afschaffing. Maar ook dialoogtafels, filmavonden en lezingen. Kortom, verschillende activiteiten die tot het ontmoeten en ontdekken van elkaar kan leiden.

Aanbod: Dialoog sessie binnen een organisatie over diversiteit en inclusie. Een kennismaking met de Surinaamse en Caribische keuken tijdens een lunch(lezing). Ook kunnen ze organisaties/bedrijven meenemen in hun publicaties.
Vraag: De stichting vraagt om hulp bij een strategisch meerjarenplan, op financieel en inhoudelijk vlak. Maar ook het branden van hun naam en het bereiken van 'de gewone Zwollenaren'.

KBO Zwolle

Het KBO Zwolle is de Katholieke Bond voor Ouderen.

Aanbod: Het aanbod van KBO Zwolle is het omzien naar elkaar en landelijk opkomen voor onder andere pensioenen. En ook activiteiten, reizen en kunstgeschiedenis.
Vraag: Hoe kan KBO Zwolle meer leden betrekken bij de organisatie en hoe houden ze de bestaande leden betrokken?

IntermeZZo

IntermeZZo is een centrum voor leven met en na kanker. Mensen met kanker ontvangen in het centrum psychosociale ondersteuning om de regie op hun leven te kunnen herpakken na de diagnose. Ook hun naasten en nabestaanden zijn welkom bij IntermeZZo.

Aanbod: IntermeZZo biedt een vergaderruimte met koffie/thee en iets lekkers aan voor max. 10 personen, een beamer en scherm zijn aanwezig. Na overleg met de activiteitenbegeleiders een groepsles (max 8 personen) van een van de groepsactiviteiten.
Vraag: Het drukken van het magazine van IntermeZZo 2023. Het goede doel zijn van een actie van een bedrijf.

Amnesty Zwolle

Amnesty Zwolle is een onderdeel van Amnesty International en zetten zich in voor mensenrechten dicht bij huis en wereldwijd. Ze organiseren acties en geven voorlichting op scholen.

Aanbod: Een verzorgde gastles over mensenrechten, een mensenrechtendialoog en een workshop over etnisch profileren.
Vraag: Amnesty Zwolle zou graag een gedegen PR plan ontwikkelen met organisatiestructuur. Ook willen ze graag een tijdelijke webmaster die de website op orde maakt en een locatie voor het 50-jarig bestaansfeest.

Buddies

Buddies is een project van HandicapNL en koppelt jongeren met een licht verstandelijke beperking of fysieke beperking tussen de 16 en 35 jaar aan leeftijdsgenoten zonder beperking. Samen ondernemen zij activiteiten en bouwen gaandeweg een vriendschap op. Op deze manier betrekt Buddies jongeren met een licht verstandelijke beperking en fysieke beperking bij de maatschappij en laat jongeren zonder beperking kennis maken met vrijwilligerswerk.

Aanbod: Het aanbod van Buddies is dat hun buddykoppels vrijwilligerswerk kunnen doen. Bijvoorbeeld een met ouderen een middag spelletjes doen, twee doelgroepen samen iets leuks laten doen.
Vraag: Buddies zou graag in contact komen met organisaties waar ze een clubactiviteit kunnen organiseren.

Travers Welzijn, Expeditie Wijs

Expeditie Wijs wordt iedere vakantie georganiseerd voor kinderen van de basisschool die door covid (nog) meer achterstand hebben opgelopen op een of meerdere ontwikkelingsgebieden. Tijdens het programma gaan de kinderen op Expeditie en gaan ze met een glimlach weer naar huis.

Aanbod: Bedrijf noemen op de social media van Expeditie Wijs en de website van Travers Welzijn.
Vraag: Een gave ervaring, expeditie of workshop voor deze kinderen en daarnaast ook het vervoer.

Zwolle Presents

Stichting Zwolle Presents biedt een podium aan (jonge) muzikale talenten. Dit doen ze door het organiseren van (culturele) optredens en activiteiten, zoals het Showdeknetter Festival en Potje Jammen. Hiervoor werken ze samen met diverse organisaties en instellingen uit Zwolle en omgeving.

Aanbod: Een plek om talent ten toon te stellen tegen lage kosten. Maar een aanbod is ook dat Zwolle Presents kan helpen klussen bij een festival. Ook kunnen ze een kraampje aanbieden, zodat andere organisaties zichtbaar aanwezig kunnen zijn op het festival.
Vraag: De vraag van Zwolle Present is ervaringen/expertise rondom organiseren van festivals en andere podium gerelateerde activiteiten. Een andere behoefte is in contact komen met (groepen) mensen die op zoek zijn naar een laagdrempelig podium.

Dagbesteding Stoer en Buiten

Stoer en Buiten is een dagbesteding voor mensen met een licht verstandelijke beperking, autisme, dementie of NAH.

Aanbod: Stoer en Buiten kan op meerdere vlakken hulp geven en in overleg is er veel mogelijk. Denk aan werkzaamheden zoals inpakken, samenstellen van pakketten en klussen uitvoeren.
Vraag: De dagbesteding zou graag een mooie samenwerking met een bedrijf uit de omgeving aangaan. Daarnaast willen ze het aantal cliënten uitbreiden.

Prisma Psychologie

Prisma Psychologie is een praktijk voor mentale zorg.

Aanbod: Expertise, ruimte, contacten uit het netwerk en deelnemers voor workshops.
Vraag: Prisma Psychologie is op zoek naar een samenwerking gericht op vernieuwing, mentale zorg, goede invulling van de wachttijd, effectief herstel en persoonlijke groei. En daarnaast ook naar ondersteuning bij fondsenwerving en profilering.

Gastenhuis Zwolle

Het Gastenhuis is een woonvoorziening voor mensen met dementie. Het Gastenhuis Zwolle heeft 20 appartementen. De bewoners hebben en houden de regie en kunnen, wanneer ze dit willen, naar buiten. Een team van ruim 25 zorgprofessionals biedt liefdevolle zorg aan de bewoners.

Aanbod: (Werk)bezoeken, informatie geven over dementie, mogelijkheden bieden voor een actief teamuitje, letterlijk podium bieden voor aanstormend talent (muzikaal, verhalenvertellers, bewegingsondersteuning). Het Gastenhuis Zwolle ziet veel mogelijkheden voor samenwerkingen.
Vraag: Het Gastenhuis Zwolle is op zoek naar initiatieven die te maken hebben met vrijetijdsbesteding. Dat kan zijn het scheppen van creatieve, muzikale mogelijkheden voor onze bewoners, maar ook bijvoorbeeld de inzet van (digitale) media. Ook stages behoren tot de mogelijkheden (extern inzetten van onze bewoners).

Raakvlak Academie

Raakvlak Academie is er voor wie graag muziek maakt, maar voor wie 'gewoon' meedoen lastig is. Dit zijn vaak mensen met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid. Met een kleine uitvoerende organisatie (dagelijkse leiding bestaat uit twee personen) en een iets groter aantal zzp'ers (musici, docenten) bieden ze hen zich muzikaal te ontwikkelen en tegelijkertijd een netwerk op te bouwen.

Aanbod: Reclame maken waar het kan. Het bijwonen van de concerten en in overleg kan de organisatie muzikale ondersteuning bieden bij een (netwerk)-event.
Vraag: Raakvlak Academie is op zoek naar hulp bij marketing en communicatie, het plannen en organiseren van activiteiten en fondsenwerving.

Dominicanenklooster Zwolle

Dominicanenklooster Zwolle

Aanbod: Een representatieve, indrukwekkende en monumentale kerk die je kunt huren voor een prachtig evenement. Maar ook kunnen bedrijven die zich aan het klooster verbinden als Vriend van de Dominicanenkerk, profiteren van allerlei extra's zoals een rondleiding met het personeel of een miniconcert.
Vraag: Het Dominicanenklooster Zwolle heeft verschillende vragen waar ze over in gesprek willen gaan. Zo zoeken ze mensen die helpen om evenementen te bedenken en de evenementen tot een succes te maken. Maar ook mensen die rondleidingen organiseren, gastheren of -vrouwen voor de kerkopenstelling, hulp bij de technische of facilitaire dienst en een groep die het gebouw wil opknappen.

De Mannenschuur

In de Mannenschuur is er plek om te knooi'n en lul'n voor mannen uit de stad. Er is ruimte om aan eigen projecten of hobby's (samen) te werken.

Vraag: De Mannenschuur wil graag in contact komen met vakmensen, buurtwerkers, etc. om mee samen te werken.

Thuisbasis

Thuisbasis knapt interieurs op van mensen die hier geen middelen voor hebben, met zo veel mogelijk tweedehands spullen, voor een fijne basis.

Vraag: Een ruimte/opslag waar de spullen voor de make-overs opgeslagen kunnen worden. Denk aan meubels en accessoires.

Deel deze pagina