ZwolleDoet Logo

Voor jezelf, voor elkaar.

Laat je inspireren door deze bijzondere verhalen!

“Ik heb mijn eigenwaarde terug”

Binnen een paar jaar tijd verliest Sita (56) haar ouders, haar broer, haar baan en haar mobiliteit. Wanneer ook haar huwelijk kapot gaat, staat ze er helemaal alleen voor. Ze komt in contact met ZwolleDoet! en gaat samen met vrijwilliger en netwerkcoach Lindy aan de slag om te werken aan haarzelf. 

Verhalen

“Ze vertellen mij dat ik hun leven heb veranderd”

Bij ZwolleDoet! worden regelmatig vertaalmaatjes ingezet. Zij zijn er speciaal voor Zwollenaren met een migratie achtergrond voor wie de Nederlandse taal nog moeilijk is. Een vertaalmaatje kan helpen bij gesprekken tussen hulpvragers, mantelzorgers en (zorg)instanties. Thair is één van deze vrijwilligers. 

Verhalen

“Altijd kijk ik ernaar uit als hij komt, even lachen en een gezellig praatje, het is heerlijk”

Tinie (71) wil het liefst zo lang mogelijk alles zelf doen, maar door haar reuma wordt dat steeds iets lastiger. Daarom nam haar verzorgster contact op met Startpunt Informele Zorg, onderdeel van ZwolleDoet! Hier kwam ze in contact met vrijwilliger Remco, die veel meer dan alleen een boodschappenhulp bleek.

Verhalen

"Dingen om van te genieten blijken verrassend dichtbij"

Langzaam werd zijn geheugen steeds iets minder. De diagnose dementie kwam voor Adriaan (80) en zijn vrouw Els als een grote klap. Ze besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten en op zoek te gaan naar informatie en hulp. Zo kwamen ze uit bij de cursus Kracht van Herinneringen.

Verhalen
Deel deze pagina