Briljant!

Een uniek project in Zwolle, waarin 65-plussers samen met een kunstenaar een eigen kunstwerk gaan maken op basis van hun verhalen, ideeën, inzichten, levenslessen en andere wijsheden.

Kunst met een verhaal

Bij Briljant gaat het niet alleen om meedoen, maar om ertoe doen. Jouw wensen, talenten, kennis en vaardigheden staan centraal in de kunst die we gaan maken. Je ontmoet andere ouderen, wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en op een creatieve, kunstzinnige manier je verhaal te vertellen. Inmiddels hebben al meer dan 100 Zwolse senioren deelgenomen aan een traject binnen Briljant!

Ontspanning en creativiteit

Briljant is een samenwerking tussen Stadkamer, WijZ Welzijn en ZwolleDoet! Voor ons is Briljant een manier om mensen in hun kracht te zetten, ervoor te zorgen dat ze weer mee kunnen doen en ontspanning vinden in creativiteit. Een plek waar mantelzorgers even iets voor zichzelf kunnen doen. Misschien wel hun ervaringen, die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn, uitwerken in kunst. Maar ook een plek waar je als 65-plusser nieuwe mensen ontmoet. Waar iemand met dementie op een positieve manier contact kan maken. Waar je blij wordt van de nieuwe dingen die je leert!

Allerlei ouderen hebben al meegedaan aan Briljant: mantelzorgers, mensen met beginnende dementie, eenzame ouderen, migrantenouderen en regenboogouderen. Meer dan 80% van de deelnemers ervaren een verhoogd geluksgevoel door deelname aan Briljant, doordat ze nieuwe mensen hebben ontmoet en creatief werden uitgedaagd.

Briljant betekende voor mij kennis maken met nieuwe mensen en nieuwe materie. De aandacht van de mensen in dit traject heeft mij heel goed gedaan. Ik ben trots op het eindresultaat.
Eline (82)

Ervaringsverhaal van Wim

Wim (65) zat al een tijd met een burn-out thuis en had weinig sociale contacten. Zijn liefde voor schilderen had hij al lang geleden laten varen. Door deelname aan Briljant fleurde hij op. Hij overwon zijn sociale angst en ontmoette nieuwe mensen met wie hij ook later nog contact hield. Inmiddels schildert hij weer zelfstandig en heeft hij zich aangesloten bij een fotografiecursus. 

Meedoen?

Ben jij 65 jaar of ouder en lijkt het je leuk om in een kleine groep een kunsttraject aan te gaan? Dan komen we graag met je in contact! Onze kunsttrajecten zijn erg divers en altijd op maat. Denk aan beeldende kunst, theater, dans en film. Het maakt niet uit of het je hobby is of dat je het nog nooit hebt gedaan. Enthousiasme en willen leren zijn wél van belang. Elke paar weken start een nieuw traject met een kunstenaar die gespecialiseerd is in een of meerdere kunstvormen. De groepen bestaat uit maximaal 8 personen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.briljantzwolle.nl.

Deel deze pagina