Geplaatst op
Dinsdag 27 februari 2024

Geplaatst door
Demi Ruiter

Nieuws

Zwollenaren uitgenodigd voor vrijwilligersklussen tijdens NLdoet op 15 en 16 maart

Inwoners van Zwolle die mee willen doen aan de vrijwilligersactie NLdoet op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart, kunnen zich hiervoor nu aanmelden. Zoals ZwolleDoet! het startpunt voor vrijwilligerswerk is in Zwolle, zo zet NLdoet vrijwilligerswerk landelijk in de spotlights. Het Oranje Fonds organiseert NLdoet elk jaar in maart en nodigt ook nu weer alle Zwollenaren uit om zich een dag(deel) in te zetten voor een activiteit in de buurt.

Iedereen kan zich aanmelden voor NLdoet, of iemand nu al wel of niet actief is als vrijwilliger. Meedoen kan als individu én bijvoorbeeld als familie, vriendengroep, bedrijf, team van collega’s, leden van (studenten)verenigingen of als buurtgenoten. Van een bedrijf dat in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen een klus wil doen tot familieleden of vrienden die zich willen inzetten voor hun stad en mede-Zwollenaren.

Activiteiten in Zwolle

Zwollenaren die op 15 en 16 maart al iets anders op de planning hebben, maar toch graag kennismaken met vrijwilligerswerk, kunnen kijken op www.zwolledoet.nl/vacatures tussen de vele klussen die er te doen zijn in Zwolle. De organisaties die klussen bieden, komen uit allerlei hoeken, van kunst en cultuur tot zorg en welzijn en alles wat daartussen zit.

Meedoen aan NLdoet

Wie tijdens NLdoet voor een dag(deel) ergens in Zwolle het verschil wil maken (als individu of als groep), kan op de website van het Oranje Fonds zoeken op type activiteit, organisatie en/of plaatsnaam. Een passende (groeps)klus gevonden? Dan kan men zich hiervoor direct aanmelden, eveneens op de website van het Oranje Fonds: www.nldoet.nl.

Info over vrijwilligerswerk

ZwolleDoet! deelt de visie van het Oranje Fonds dat vrijwilligers het kloppend hart zijn van vele sociale initiatieven en draagt de landelijke actie NLdoet dan ook een warm hart toe. Maatschappelijke organisaties en (burger)initiatieven kunnen bij ZwolleDoet! terecht voor het aanbieden van groepsklussen en met vragen over vrijwilligersbeleid, het vinden, binden en waarderen van vrijwilligers, wet- en regelgeving en andere zaken rondom vrijwillige inzet.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina