Geplaatst op
Dinsdag 11 april 2023

Geplaatst door

Nieuws

Zes tips om je op de beursvloer voor te bereiden

Op 10 mei organiseren wij de Beursvloer Zwolle. Tijdens de Beursvloer komen bedrijven en maatschappelijke organisaties samen om mooie deals met gesloten beurs te sluiten. Om te zorgen dat je als maatschappelijke organisatie het beste uit de Beursvloer haalt, bieden wij een training aan om je goed voor te bereiden.

De Beursvloer Training vindt plaats op dinsdagavond 25 april. Deze training is van meerwaarde voor maatschappelijke organisaties! Weet je bijvoorbeeld nog niet wat je als organisatie te bieden hebt, of wat je graag van een bedrijf zou willen ontvangen? Tijdens de training kun je met al jouw vragen terecht bij Nico de Jong, marketingstrateeg van Onwijs Marketing. Bovendien is het een goede kans om alvast met andere organisaties kennis te maken.

Dit leer je tijdens de training:

  • Effectief en efficiënt netwerken
  • Met zelfvertrouwen de Beursvloer betreden
  • Jezelf presenteren en jouw vraag/behoefte pitchen
  • Het stellen van de juiste vragen
  • Opvolging van jouw deals ná de Beursvloer

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met deze 6 tips krijg je alvast een indruk van de Beursvloertraining.

Tips voorafgaand aan de Beursvloer

Tip 1:
Denk erom, het gaat om vraag en aanbod! Maatschappelijke organisaties hebben vooral een vraag. Maak dus voor jezelf eerst duidelijk wat überhaupt je vraag is. Heb je bijvoorbeeld een vraag op gebied van marketing of juristiek? Zorg dat je je vraag concreet maakt voordat je naar de Beursvloer gaat. Wees overigens niet té rigide met je vraag. Denk na over het effect van wat je wil doen en denk niet te veel in middelen. Maak je vraag passend. Kijk ook van tevoren op de Beursvloer Zwolle pagina van ZwolleDoet! om te zien wat er al aangeboden wordt door bedrijven.

Tip 2:
Kom ook echt naar de training! Je leert alvast wat mensen kennen en het ijs is gebroken. Zo gaat de spanning er vanaf. Nico leert je ook hoe je zonder spanning en in gelijkwaardigheid naar de Beursvloer toe gaat en hij helpt je met het concreet maken van je vraag en je aanbod.

Tips voor tijdens de Beursvloer

Tip 3:
Tijdens de Beursvloer zijn er naast de bedrijven en organisaties ook hoekmannen en -vrouwen die er zijn om je verder te helpen met het zoeken naar een bedrijf wat aansluit bij jouw vraag. Stap naar een hoekman of -vrouw toe en vertel waar je naar op zoek bent. Ze helpen je graag verder.

Tip 4:
Heb je een goede match gemaakt? Top! Zorg ook dat je concrete afspraken maakt met de bedrijven. Spreek af wat de deal is en ook wanneer je ervoor gaat zitten. Neem ook de lead om de deal op te volgen.

Tips voor na de Beursvloer

Tip 5:
Ga één of twee dagen na de Beursvloer nog een keer de deal bezegelen bij het bedrijf. Stuur ze een mail of bel even, om nogmaals te benoemen wat je gaat doen voor elkaar of maak een afspraak om even een uurtje samen te zitten en het over de deal te hebben.

Tip 6:
Als je gaat starten met de dienst die je van het bedrijf krijgt, zorg dan dat je dit ook vastlegt. Dit is van meerwaarde voor promotie van zowel jezelf als de ondernemer. Maak dus even een leuke selfie, een filmpje of schrijf er een stukje over.

Meld je gauw aan!

Met deze tips ben je al een eind op weg. De Beursvloer Training op 25 april zorgt ervoor dat je voorbereiding helemaal rond is en je alles uit de Beursvloer kunt halen. Meld je gauw aan voor de training via: www.zwolledoet.nl/beursvloertraining

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina