Geplaatst op
Woensdag 1 mei 2024

Geplaatst door
Demi Ruiter

Nieuws

Tv-serie Tot Het Einde: over vrijwillige palliatieve terminale zorg

Zondagavond 29 april startte de 4-delige tv-serie Tot Het Einde, waarin thuisvrijwilligers en hun cliënten in de laatste levensfase worden gevolgd. De eerste aflevering kun je nu terugzien op NPO Start. Wat zien we in de 1e aflevering?

Vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg: ze staan hun cliënten bij tot het einde. Psycholoog Suzanne krijgt een sterke band met Will, die graag geniet van het leven, maar ook behoefte heeft aan een luisterend oor. Een balans vinden tussen haar taak als vrijwilliger en het opbouwen van een vriendschap blijkt lastig. Corné vraagt zich af hoe hij de vrouw van zijn cliënt Arie kan voorbereiden op een leven zonder hem. En Judy beseft door haar cliënt Ayla dat het leven onvoorspelbaar kan zijn voor iemand met een terminale ziekte. Meer info en afleveringen vind je op de website van HUMAN.

Ook vanuit ZwolleDoet! zetten we vrijwilligers in die er zijn voor anderen in hun laatste levensfase. De vrijwilligers zijn actief in Zwolle, Hattem, Zwartewaterland en Kampen. Wil jij hulp van onze vrijwilligers of zelf vrijwilliger worden? Klik hier voor meer informatie.

Tot het Einde is een coproductie van HUMAN en Tomtit Film, gerealiseerd met steun van VPTZ Nederland.
Beeldmateriaal: © HUMAN

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina