Geplaatst op
Vrijdag 11 oktober 2019

Geplaatst door
Kelly Bijvank

Nieuws

Nieuw: Buurtkamer CEM

Vrijdag 1 november wordt Buurtkamer CEM officieel geopend. Buurtkamer CEM is een nieuw initiatief voor oudere migranten met een vorm van dementie of een chronisch ziekte, die niet kunnen deelnemen aan reeds aanwezige vormen van dagbesteding of groepen in de Zwolse samenleving.

Buurtkamer CEM

Cem, spreek uit ‘djem’ (Turks), is een synoniem voor samenkomst en samen zijn. Het initiatief voor CEM is ontstaan vanuit Emine Karadag. Zij is mantelzorger en door ZwolleDoet! opgeleid als Bruggenbouwer om zelf projecten in Zwolle op te zetten. Als mantelzorger merkte zij dat cultuurverschillen voor bepaalde belemmeringen kunnen zorgen.

Kloof huidige zorgaanbod

Voor veel oudere migranten zijn de Nederlandse vormen van dagbesteding niet passend, omdat ze niet aansluiten bij gebruiken uit andere culturen. Met deze nieuwe buurtkamer kunnen oudere migranten langzaam kennismaken met de Nederlandse zorgomgeving, met als doel een betere integratie, een passend zorgaanbod en minder overbelasting van mantelzorgers.

Deelnemen

Buurtkamer CEM is vanaf 1 november iedere vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Locatie: De Esdoorn, Esdoornstraat 7 in Zwolle. Deelname is gratis! Meld je gratis voor deze activiteit aan door een mail te sturen naar b.tas@wijz.nu.

Cultuursensitief werken
Onlangs tekenden 25 Zwolse organisaties een manifest om meer cultuursensitief te gaan werken. Buurtkamer CEM is een samenwerking van een bruggenbouwer, Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!), WijZ Welzijn en Zonnehuisgroep IJssel Vecht en hiermee een van de eerste initiatieven uit het manifest dat wordt gerealiseerd.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina