Geplaatst op
Maandag 8 mei 2023

Geplaatst door

Nieuws

Lintjesregen 2023

Burgemeester Peter Snijders reikte op 26 april tijdens de Lintjesregen 2023 aan veertien Zwollenaren een Koninklijke onderscheiding uit. Deze Zwollenaren ontvingen hun lintje als blijk van waardering omdat zij zich op een bijzondere en vaak vrijwillige basis inzetten voor de samenleving.

Hieronder zijn drie verhalen van deze Zwollenaren kort uitgelicht.

Door Kinket-Ester (79) zet zich al bijna dertig jaar in als vrijwilliger voor haar medemens. Ze begon in 1994 bij ziekenhuis De Weezenlanden en verhuisde later mee naar IJsselheem, waar haar taken werden uitgebreid en ze nu zelfstandig de groep draait. Daarnaast bood ze van 2012 tot 2021 ondersteuning aan kwetsbare ouderen bij Driezorg Rivierenhof. Door Kinket creëert een huiselijke en prettige sfeer voor de bewoners. Zij zorgt dat mensen zich thuis voelen, dat ze een waardevol leven kunnen blijven leiden en zichzelf kunnen zijn.

Jan van der Veen (64) is een sociaal-maatschappelijk betrokken man die zich al meer dan 25 jaar belangeloos inzet voor de samenleving. Als directeur-eigenaar van een consultancybedrijf stond hij bekend als een betrokken werkgever. Naast zijn drukke baan is hij kerkvoogd, voorzitter van de kerkenraad en technisch voorzitter van de kerkrentmeesters van de Sionskerk in Zwolle. Jan van der Veen is benaderbaar en weet wat er in de gemeenschap leeft. Sinds januari 2019 is hij voorzitter van het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Zwolle.

Suze aan 't Rot-Ripke (74) is een toegewijde en zorgzame vrouw wiens hart in de zorg ligt. Ondanks rugklachten werd ze later in haar leven als vrijwilliger actief in de zorg en was ze een onmisbare kracht in Verpleeghuis De Weezenlanden en later bij IJsselheem. Ook haar dierbaren konden altijd rekenen op haar zorg en steun, waarbij ze zelfs in de laatste levensfase van familie en vriendinnen begeleidde. Daarnaast is ze sinds 2013 actief als vrijwilliger bij het Ronald McDonald Huis in Zwolle en organiseert ze fondsenwervingsactiviteiten, waaronder de jaarlijkse HomeRide-Run en HomeWalk die duizenden euro’s opbrengen.

Wil je meer weten over deze geweldige Zwollenaren die zich zo goed vrijwillig voor onze maatschappij inzetten? Ga dan naar www.zwolle.nl/lintjesregen-2023 om de andere verhalen te lezen.

Wil je zelf ook vrijwilligerswerk doen? Neem dan een kijkje in onze vacaturebank of neem contact met ons op via onze website!

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina