Geplaatst op
Vrijdag 22 maart 2024

Geplaatst door
Demi Ruiter

Nieuws

Geweldige vrijwillige inzet tijdens NLdoet 2024

In Zwolle steken we samen de handen uit de mouwen! Op 15 en 16 maart werd op verschillende plekken in de stad flink geklust. Onze eigen collega's van ZwolleDoet! gingen samen met collega's van Travers Welzijn, Doomijn, Impacter en Travers aan de slag bij Speeltuin Assendorp. Snoeien, vegen en schoonspuiten: mooi om samen bij te kunnen dragen! Maar ook op andere locaties in Zwolle zijn veel actieve vrijwilligers gespot. Collega's van ZwolleDoet! gingen bij ze langs, lees gauw verder.

Deltion studenten wandelen met bewoners van de Havezate

Een groep studenten van het Deltion College brachten een bezoek aan locatie De Havezate van Driezorg om een wandeling te maken met de bewoners. Natasja is docent bij de entreeopleiding van Deltion en vertelt: "We hebben vanuit de opleiding een samenwerking met de Havezate. De bewoners komen af en toe bij ons langs voor een leuke middag. NLdoet geeft ons een extra mogelijkheid om wat te doen voor de bewoners. We gaan met ze wandelen vandaag."

Een van de studenten is Omar. "De meeste studenten doen mee aan de ramadan en vanuit ons geloof is het belangrijk om iets te betekenen voor een ander. Ik heb er zin in en het is geweldig om te zien hoe blij de bewoners zijn dat we weer samen iets leuks gaan doen,"  zegt hij. 

Een prachtig landgoed onderhouden

Marion Baars is bijna 80 en woont op het prachtige landgoed Oldeneel. Ze heeft studenten van Landstede, handhaving en toezicht aan het werk in de moestuin. De jongens Leroy en Erin, beide 16 hebben vrij gekregen van school om een project van NLdoet op te pakken. Het werken in de tuin is iets heel anders dan ze normaal doen, maar ze vinden het wel leuk en leren er ook van. Ze worden begeleid door Willy die zelf een takkenkunsttuin heeft op het landgoed. Aan de andere kant van het landgoed zijn studenten van het Zone.college bezig met het zagen van bomen. Marion zorgt goed voor haar gasten en heeft veel lekkers zelfgemaakt. Ze waardeert de hulp, het is veel te veel om allemaal zelf te doen en daarnaast vindt ze het gezellig.

 

UWV aan het werk bij Wijkboerderij de Schellerhoeve

Bij de Wijkboerderij de Schellerhoeve waren in totaal 15 vrijwilligers van het UWV aan het werk en 15 vrijwilligers van de wijkboerderij zelf. Bert Palland, wijkboerderijbeheerder vertelt enthousiast, “Ik vind dit zo super, vrijwilligers helpen vrijwilligers!” Ze zijn de ochtend begonnen met koffie en cake en hebben eerst kennis gemaakt met elkaar. Bert heeft verteld over Travers Welzijn en het werk op de boerderij, daarna heeft iemand van het UWV verteld over het werk dat zij doen. 

Nan is vrijwilligster van de permacultuurtuin, een hele variabele tuin waar alles met de hand wordt gedaan. Ze is blij met iedereen die een uurtje meewerkt. Vandaag heeft ze Berry en Loes van het UWV onder haar hoede en legt ze uit welke soorten onkruid verwijderd moeten worden en op welke manier. Berry en Loes vertellen dat ze dit als team doen in plaats van een standaard uitje. Het geeft ze een goed gevoel, ze doen wat anders in een andere omgeving en leren iets nieuws!

 

 

Burgemeester Peter Snijders doet ook mee!

Een groep van Univé nam op vrijdag 15 maart de voor- en achtertuin van Hospice Zwolle onder handen. In een paar uurtjes hebben ze veel werk verzet! Burgemeester Peter Snijders deed ook mee aan NLdoet bij Kinderboerderij Wezenlanden. Samen met leerlingen van JenaXL plaatste hij paaltjes voor een nieuwe educatieve rugzakjes route.

Op andere locaties werd ook flink geklust, zoals bij Leger des Heils, Wijkboerderij de Eemhoeve en Stichting De Knuffelkonijntjes. Je ziet het op de foto's.Wil jij vrijwilligerswerk gaan doen?

ZwolleDoet! bedankt alle vrijwilligers en organisaties voor hun inzet en hoopt iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen! Lijkt het jou leuk om iets voor de samenleving te doen? Ga naar onze vacaturebank en bekijk alle vrijwilligersvacatures in Zwolle!

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina