Geplaatst op
Woensdag 20 november 2019

Geplaatst door
Kelly Bijvank

Nieuws

Beursvloer match: Landstede Basketbal en RIBW GO

Tijdens de Beursvloer, een initiatief vanuit ZwolleDoet! en SamenZwolle, worden maatschappelijke organisaties (te denken valt aan sportclubs, goede doelen, stichtingen, verenigingen, burger initiatieven) met bedrijven / ondernemers in contact gebracht op een beursachtige wijze. Nu, een halfjaar later, werd de mooie match tussen Landstede Basketbal en RIBW GO gerealiseerd.

Match op de Beursvloer

Op de Beursvloer Zwolle in april kwamen Bernard Oldenhuis en Lauwerens van Eekeren (RIBW GO) in contact met Matthias Odding (Landstede Hammers businessclub). Na een leuk gesprek besloten de heren een deal te sluiten. Kaarten en banen, in ruil voor een netwerklunch bij Restaurant VidiVeni – een locatie van RIBW GO. Matthias: “Bernard en Lauwerens wilden graag kaarten, zodat RIBW-cliënten ook eens naar een wedstrijd kunnen. Maar ze waren vooral op zoek naar nieuwe leer-, werk- en dagbestedingsplekken. Ze stelden daarom in ruil voor wat zendtijd bij onze ondernemers, een netwerklunch als tegenprestatie beschikbaar. Daar kun je toch alleen maar volmondig ja op zeggen!”

Succesvolle netwerklunch

Een half jaar na de match op de Beursvloer was het op 12 november zover: de netwerklunch voor ondernemers van de Landstede Hammers businessclub – gemaakt en geserveerd door cliënten van RIBW Groep Overijssel. In restaurant VidiVeni werden zo’n 50 gasten getrakteerd op luxe broodjes, Zwolse soep en uitleg over Sociaal Ondernemen.

Tijdens de lunch zaten ondernemers en medewerkers van RIBW GO met elkaar aan tafel, om te kijken waarmee ze elkaar verder konden helpen. Anne-Marie Journee (Regiomanager centrumgemeente Zwolle bij RIBW Groep Overijssel) en Josua Oechies (Chef de Cuisine bij Restaurant VidiVeni) legden uit wat RIBW Groep Overijssel doet en wat leren werken en werkend leren in de dagelijkse praktijk voor cliënten en ondernemers betekent. “Cliënten zijn hier gewoon collega’s”, legt Josua uit. “We zijn een normaal restaurant en hebben van alle medewerkers, dus ook die met een arbeidsafstand, dezelfde verwachtingen; passend bij hun opleidingsniveau. Wel hebben we iets meer begrip voor ze als het een keer niet lukt.” Soms komt iemand niet verder dan dagbesteding. Maar er zijn ook oud-cliënten die vanuit dagbesteding zijn doorgegroeid naar een vakopleiding. “Iedereen kan door omstandigheden in de problemen raken. Het is dan mooi om iemand door werk weer terug de maatschappij in te helpen. Elke stap, hoe groot of klein ook, is daarbij een persoonlijk succes!”

Beursvloer 2020

Wil je op de hoogte blijven van de Beursvloer 2020? Hou dan onze website in de gaten of kijk hier.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina