Geplaatst op
Maandag 30 januari 2023

Geplaatst door
Kelly Bijvank

Nieuws

Campagne: mantelzorg wacht niet. Bereid je voor, praat erover.

De tijd vliegt. Je agenda is vol. Werk, kinderen, vrienden, sport en je ouders. Hoe moet dat als zij straks jouw hulp echt nodig hebben? Of als een van je naasten door bijvoorbeeld een ongeluk ineens langdurig zorg nodig heeft? Mantelzorg is dichterbij dan je denkt. Door er nu alvast over te lezen en er met je naasten over te praten ben je straks goed voorbereid.

Bereid je voor, praat erover

Niemand kan voorspellen wanneer, maar er komt een moment dat bijvoorbeeld jouw ouders, een broer of zus, je kinderen of een andere naaste langdurig zorg nodig hebben. Weet je eigenlijk wel hoe je naasten daarover denken? En hoe sta je hier zelf in, welke zorg zou jij willen dragen? Het is niet altijd makkelijk om daarover te praten. De Praatposter van MantelzorgNL kan helpen om op een speelse manier met elkaar de eerste vragen te bespreken. Download de Praatposter en praat erover!

Ondersteuning, passend bij jou

Wil je meer weten over voorbereiding op mantelzorg op korte of lange termijn? Je kunt met een van onze consulenten in gesprek gaan over thema's als het combineren van werk met mantelzorg, het aanpassen van je woonsituatie en wet- en regelgeving. Maar ook als je gewoon je verhaal of zorgen wilt delen, bieden we individuele ondersteuning en contact met lotgenoten. Kijk hier voor meer informatie of bel (038) 422 5200 of mail naar mantelzorg@zwolledoet.nl.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is intensieve zorg voor een naaste die hulpbehoevend is. Zoals zorg voor ouders die ouder worden en steeds meer hulp nodig hebben. Of zorg voor bijvoorbeeld een naaste met een lichamelijke of fysieke beperking, hersenletsel of psychische problemen. Het begint vaak klein: even een boodschap doen, mee naar een arts tot uiteindelijk bij elkaar wonen om de zorg te kunnen dragen.

Deze campagne is gemaakt door MantelzorgNL en wordt in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet! en alle andere bij MantelzorgNL aangesloten organisaties verspreid.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina