Kracht van Herinneringen

De geur van gemalen koffie, het houten dressoir met bloemetjes servies en natuurlijk die prachtige huwelijksdag. Mensen met dementie praten graag over persoonlijke herinneringen uit hun jongere jaren. Hele kleine dingen kunnen veel positieve herinneringen ophalen en dit is heel belangrijk. Gezellige en leerzame bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, dat is ‘de Kracht van de Herinnering’. Sinds 2022 bieden we de Kracht van Herinneringen ook aan jonge mensen met dementie en hun partner aan!

Voor jou en de ander!

De Kracht van de Herinnering is voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger, waarbij de focus ligt op het ophalen van positieve herinneringen. Dit doet een beroep op wat mensen met dementie nog wèl weten en kunnen. Dat is goed voor hun zelfvertrouwen en zorgt tegelijkertijd voor mooie contactmomenten. Het laat zien dat het leven met dementie niet alleen maar zwaar hoeft te zijn.

Wat houdt het project in?

De bijeenkomsten hebben een positieve insteek en staan voor samen iets ondernemen en elkaar beter leren begrijpen. Het project bestaat uit zes bijeenkomsten en bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste gedeelte worden samen herinneringen opgehaald door middel van een thema. Bijvoorbeeld schooltijd, werk, huwelijk of muziek. In het tweede gedeelte wordt de groep gesplitst. Mantelzorgers gaan tijdens de lunch samen in gesprek en krijgen informatie en tips. De mensen met dementie gaan lunchen gaan onder begeleiding van ervaren vrijwilligers een ontspannende activiteit doen.

Eerst kennismaken!

Voorafgaand aan de bijeenkomsten zullen we kennismaken met elkaar. Fijn voor jou/jullie, maar ook voor ons. Elkaar al kennen kan net dat extra vertrouwde gevoel geven dat van pas kan komen tijdens de bijeenkomsten.

Nieuw: nu ook ook voor jonge mensen met dementie en hun naasten

Dementie is niet iets waar alleen ouderen mee te maken krijgen. Sommige mensen zijn pas 40 jaar wanneer dementie wordt geconstateerd. In Nederland zijn er maar liefst 15.000 mensen onder de 65 jaar met dementie. Meestal vallen onverklaarbare veranderingen in het gedrag op, waardoor de naasten het gevoel krijgen dat er iets niet in orde is. Speciaal voor deze mensen en hun naasten bieden we nu ook de Kracht van Herinneringen aan en brengen we op een positieve manier herinneringen terug uit hun jonge jaren.

Heb jij belangstelling?

Vraag om meer informatie of meld je aan via het formulier hieronder!

              Deel deze pagina