In evenwicht met jezelf

Wat heb jij nodig om de zorg vol te houden, op een manier die goed voor jou is? Tijdens de cursus In evenwicht met jezelf ga je hier samen met andere mantelzorgers in 4 bijeenkomsten mee aan de slag.

Het zorgen voor een ander heeft positieve maar ook negatieve kanten. Soms kan de zorg je zo in beslag nemen dat het moeilijk valt te combineren met het gezin, een betaalde baan, vrijwilligerswerk of hobby’s.. Vooral waar de zorg ‘chronisch’ is, veel tijd vraagt of veel zorgen met zich meebrengt, is weinig ruimte voor een eigen leven. Hierdoor kunnen klachten ontstaan: lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en rugpijn. Of psychische klachten zoals slecht slapen, veel piekeren, spanning, angst, somberheid en gevoelens van machteloosheid, te kort schieten, schuldgevoel en eenzaamheid.

De draaglast neemt toe en de draagkracht neemt af: je raakt uit balans.

Het is dan van belang om stil te staan bij de vraag: ‘Wat heb ik nodig om de zorg vol te houden, op een manier die goed voor mij is?’ Hoe vind ik als mantelzorger een balans in zorgen voor de ander en zorgen voor mezelf? Wat levert mij stress op? En hoe kan ik hier verandering in aanbrengen?

In vier bijeenkomsten staan we stil bij:

 • De balans tussen inspanning/ontspanning
 • Waarnemen en denken
 • Piekeren en wat kan ik daar aan doen
 • Hulp inschakelen, hulp accepteren, omgaan met hulp van anderen

Aanmelden

Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende cursus. Staat er nog geen In evenwicht met jezelf gepland en heb je wel interesse? Vul dan onderstaand formulier in, dan houden wij je op de hoogte zodra een nieuwe cursus start.

        Deel deze pagina