Geplaatst op
Maandag 26 juni 2023

Geplaatst door
Kelly Bijvank

Nieuws

Opening Reizende Expositie in Provinciehuis Overijssel

Gedeputeerde Roy de Witte (CDA) en Bianca Talen (manager ZwolleDoet!) openden op 20 juni op een feestelijke manier de Reizende Expositie in het Provinciehuis Overijssel. In de Reizende Expositie van ZwolleDoet! delen Zwolse vrijwilligers hun verhalen. Deze vrijwilligers zijn allemaal rond de pensioenleeftijd. Senioren vormen een groeiende groep mensen met een enorm potentieel aan kennis, ervaring en tijd. Bovendien kan vrijwilligerswerk hen ook heel veel brengen, zoals de Zwollenaren die hun verhalen delen in de expositie.

Vrijwilligers mogen gezien worden. Van Aart die zich inzet voor zijn voetbalclub tot Anja die knuffelt met varkens bij de kinderboerderij. Van Geertje die vrijwilligerswerk doet bij Academiehuis de Grote Kerk Zwolle tot Jan die voedselpakketten bezorgt bij mensen die het nodig hebben. Ieder hebben ze een eigen verhaal over waarom zij zo graag vrijwilligerswerk doen en waarom het zo waardevol is, zeker voor senioren.

RTV Oost kwam langs om onze Reizende Expositie én de Zwolse vrijwilligers in beeld te brengen. Zo laat John zijn plek zien bij het Herman Brood Museum en Nel vertelt over haar vrijwilligerswerk bij 50|50 Workcenter. Ook Roy de Witte en Bianca Talen vertellen over het belang van de expositie. Bekijk hier de reportage: zwolledoet.nl/rtvoost.

Bezoek de expositie

Het bezoeken van de expositie kan tot en met 3 juli aan de Luttenbergstraat 2 in Zwolle. De foto's zijn gemaakt door Anke Olthof. Sinds 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, reist de expositie langs verschillende locaties in de stad. Meer informatie? Kijk op zwolledoet.nl/expositie.

De Reizende Expositie is onderdeel van het project Goed Bezig om senioren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina