Werken bij ZwolleDoet? Bekijk onze vacatures! lees meer
Werken bij ZwolleDoet? Bekijk onze vacatures! lees meer

Geplaatst op
Donderdag 6 mei 2021

Geplaatst door
Kelly Bijvank

Nieuws

Nieuw eHerkenningsniveau voor digitale VOG-aanvraag

Op 1 juli 2021 vervalt voor overheidsdiensten het betrouwbaarheidsniveau eHerkenning 1 (EH1). Vanaf die datum is voor het aanvragen van een digitale VOG via MijnJustis een eHerkenning 2+ (EH2+) nodig om de digitale VOG-aanvragen klaar te zetten.

Alle organisaties die gebruik maken van de Regeling Gratis VOG voor vrijwilligers gebruiken nu voornamelijk een eHerkinning 1(EH1). Wanneer dit het geval is, moet je als organisatie vóór 1 juli 2021 een EH2+ aanvragen om de digitale VOG-aanvragen ook na 1 juli klaar te kunnen zetten. Vraag deze verhoging van de eHerkenning zo snel mogelijk aan en houdt er rekening mee dat je voor EH2+ een machtiging moet aanvragen.

Het verhogen van het bestaande eHerkenningsniveau moet geregeld worden via de eHerkenningsleverancier. De leverancier brengt in kaart welke acties je moet ondernemen en wat de kosten zijn voor het hogere niveau. Tot en met 30 juni kun je nog inloggen op MijnJustis via EH1. Heb je recent een hoger eHerkenningsniveau aangeschaft, of ben je van plan dit op korte termijn te doen? Ook met dit hogere niveau kun je inloggen op het bestaande VOG-aanvraagformulier voor werkgevers.

Meer weten?

Voor meer informatie over de stopzetting van EH1 en de nieuwe eHerkenningsniveaus van Justis kun je terecht op www.justis.nl/eherkenning.

bron: NOV

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina