terug
ZwolleDoet Logo
Wil jij bij ZwolleDoet! werken? Bekijk hier onze vacatures! lees meer

Bruggenbouwers

Wil jij met jouw ervaring iets doen voor anderen? Doe dit najaar gratis mee aan de Bruggenbouwers training van ZwolleDoet! Door diverse workshops & individuele feedback helpen we jou van idee, naar plan, naar uitvoering te gaan. Zo heb je straks alle tools om jouw initiatief te laten slagen!

Heb jij iets meegemaakt wat jouw leven heeft veranderd? En wil je iets opzetten, een initiatief of activiteit, voor anderen die hetzelfde meemaken? Tijdens de training Bruggenbouwers van ZwolleDoet! leer je anderen te inspireren vanuit jouw eigen ervaring.

Jouw ervaring is je kracht

Als Bruggenbouwer maak je een verschil vanuit je eigen ervaring. Bijvoorbeeld omdat je zelf te maken hebt gehad met eenzaamheid, armoede, discriminatie, een beperking, chronische ziekte, mantelzorg of iets anders. Jij kent de belemmeringen, vragen en zorgen, maar óók de kansen en mogelijkheden. Nu ben je er klaar voor om andere Zwollenaren te helpen. De Bruggenbouwers training geeft jou dé kans om je eigen initiatief op te zetten en uit te voeren.

Bereiken en activeren

Met de lotgenotengroep, training, bijeenkomst of activiteit die jij wil opzetten voor anderen, kun je kwetsbare burgers binnen jouw doelgroep bereiken, inspireren en activeren. Het is gebleken dat ervaringsdeskundige mensen anderen uit vergelijkbare situaties goed weten te bereiken. Voor zowel jouzelf als Bruggenbouwer als je doelgroep leidt dit traject tot groei en zelfontplooiing. Je krijgt de mogelijkheid regie te nemen in het aanpakken van een maatschappelijke kwestie waar jij je voor in wilt zetten.

Wat ga jij doen?
Zwolse jongeren een stem geven? Een groep starten om nieuwe Zwollenaren wegwijs te maken? Of heb je een plan om Zwolle dementievriendelijk te maken? De trainer gaat graag met je in gesprek over je idee en de mogelijkheden!

Wat er is veranderd door het Bruggenbouwers traject? Ik voel mij sterk! Ik bereikte mijn doel, het opzetten van een alleenstaande moeder café, en ik voel dat ik iets kan veranderen.
Fatiha

Praktische informatie

Op zaterdag 3 en 10 september komen alle Bruggenbouwers samen voor workshops en inspiratiesessies. Thema’s als projectmanagement, netwerken en doelgroepactivering komen voorbij. Na de workshops krijg je gedurende 12 weken iedere 2 weken individueel feedback. De trainer van ZwolleDoet! begeleid je op deze momenten bij de uitvoering van jouw initiatief.

Het traject is vrijwillig en gratis, maar niet vrijblijvend. Je ontwikkelt een plan om mensen uit jouw doelgroep te helpen en gaat dit uitvoeren door je eigen project of activiteit op te zetten. Wat jouw plan precies wordt, hoef je nu nog niet te weten; maar een helder idee en de toewijding om jouw plan te laten slagen zijn wel belangrijk. Tijdens en na de training maak je jouw plan realiteit.

Aanmelden

Klik op de knop hieronder om je aan te melden. Na je aanmelding neemt de trainer contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen en te kijken of de verwachtingen van beide kanten aansluiten en of het lukt om de training te gaan volgen.

Deel deze pagina