Voor jezelf, voor elkaar.

Laat je inspireren door deze bijzondere verhalen!

“Altijd kijk ik ernaar uit als hij komt, even lachen en een gezellig praatje, het is heerlijk”

Tinie (71) wil het liefst zo lang mogelijk alles zelf doen, maar door haar reuma wordt dat steeds iets lastiger. Daarom nam haar verzorgster contact op met Startpunt Informele Zorg, onderdeel van ZwolleDoet! Hier kwam ze in contact met vrijwilliger Remco, die veel meer dan alleen een boodschappenhulp bleek.

Verhalen

"Dingen om van te genieten blijken verrassend dichtbij"

Langzaam werd zijn geheugen steeds iets minder. De diagnose dementie kwam voor Adriaan (80) en zijn vrouw Els als een grote klap. Ze besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten en op zoek te gaan naar informatie en hulp. Zo kwamen ze uit bij de cursus Kracht van Herinneringen.

Verhalen

De kracht van herinneringen

De kracht van herinneringen is een serie bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Hier kun je samen herinneringen ophalen en ervaringen uitwisselen. Tijdens één van de bijeenkomsten trouwde Carla voor de tweede keer met Henk. 

Verhalen

"Ik kon weer een dochter zijn voor mijn vader"

Mieke Voswijk werkt als coördinator informele zorg bij ZwolleDoet! Haar voornaamste aandachtsveld is VPTZ. Gedurende de laatste levensfase van haar vader deed ze een beroep op haar eigen vrijwilligers.

Verhalen

"Werken zou niet lukken zonder ondersteunding"

Gerry haar oudste dochter Anjali (21) is geboren met het syndroom van Down. De vrijheid die ze krijgt op haar werk helpt om de zorg vol te houden.

Verhalen

"Als hij thuiskomt, is het alsof de zon begint te schijnen"

Fleur is 16 jaar en in het weekend jonge mantelzorger voor haar halfbroertje Jaap. Samen met een vriendin werkt Fleur aan een boek waarin zij én andere jonge mantelzorgers vertellen over de zorg voor hun familielid.

Verhalen

"Oud-Hollandse liedjes zeggen mijn ouders niets"

Güleç blikt terug op de intensieve zoektocht naar een geschikte woonzorgoplossing voor haar Turkse ouders. 

Verhalen
Deel deze pagina