Geplaatst op
Dinsdag 20 september 2022

Geplaatst door
Kelly Bijvank

Nieuws

Tuinhulpdag 1 oktober

Onkruid wieden, een perkje netjes maken of de heg snoeien. Draai jij je hand er niet voor om? Help dan op 1 oktober iemand die dat, vanwege gezondheids- of mentale klachten, niet zelf kan. Stichting Present Zwolle en ZwolleDoet! organiseren dan samen de Tuinhulpdag.

Het programma op 1 oktober

Het hele jaar door krijgen Stichting Present Zwolle en ZwolleDoet! verzoeken van mensen die zelf hun tuin niet kunnen bijhouden. De vragen waar nog geen oplossing voor is, nemen we op 1 oktober onder handen. Vele handen maken licht werk!

Het programma
08:30 - 09:00 uur: Koffie, kennismaking en taakverdeling
09:00 - 13:00 uur: Klussen maar!
13:00 - 14:00 uur: Afsluitende lunch

De Tuinhulpdag duurt van half 9 tot 2 uur in de middag. Na afloop van het tuinwerk trakteert de organisatie jou om 13.00 uur op een lekkere lunch. We verzamelen ’s ochtends bij het verzamelpunt in Zwolle. Daar krijg je een envelop met hierin een oproep en locatie. Je gaat op pad in groepen van 2 of 3 personen. Jullie krijgen gereedschap mee. Ben je ruim voor half 1 klaar en wil je graag nog een klus doen? Dan is dat zeker mogelijk!

Locatie verzamelpunt: volgt.

Wat voor soort klussen kan ik verwachten?

Om verschillende redenen kunnen mensen hun tuin zelf niet meer goed bijhouden, bijvoorbeeld omdat ze een dagje ouder worden. Zij heten je graag welkom met een glimlach en een kopje koffie om hun tuintje weer gezellig en veilig te maken. Te denken valt aan onkruid wieden, een heg snoeien of een paar planten verplaatsen. Je lost geen lichamelijk intensieve oproepen op, zoals het verzetten van een schutting of het plaatsen van een grote boom.

Vervoer

Je bent als vrijwilliger verantwoordelijk voor je eigen vervoer. Alle klussen vinden plaats binnen Zwolle, en zijn op fietsafstand van de verzamel locatie. Wel horen we graag of je met de fiets of auto komt. Bij het verdelen van de tuinklussen onder de vrijwilligers houden we dan rekening met de mogelijkheid om gereedschap mee te nemen.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina