terug
ZwolleDoet Logo
Wil jij bij ZwolleDoet! werken? Bekijk hier onze vacatures! lees meer

Thuis wat extra hulp nodig?

Lijkt het je prettig om af en toe iets uit handen te kunnen geven? Of woon je zelfstandig en mis je door je ziekte of beperking contact, steun en gezelschap? Vrijwilligers die helpen in thuissituaties staan voor je klaar. Contact en gezelschap staan daarbij centraal.

Voor wie?

Een rondje wandelen, een spelletje spelen of gewoon lekker met elkaar kletsen. Woon je zelfstandig, maar kan je wel een steuntje in je rug gebruiken? Dan kunnen vrijwilligers je ook helpen of ze gaan met je mee naar de winkel.

Wat doet een vrijwilliger in een thuissituatie?

Vrijwillige hulp in een thuissituatie kent onder begeleiding van ons een gemiddelde looptijd van 1 a 2 jaar. Het richt zich op diverse doelgroepen, zoals volwassenen met een beperking, mensen met dementie en chronisch zieken. Vrijwilligers verrichten in principe geen huishoudelijk werk, verpleegkundige of risicovolle taken. Als het jou iets lijkt dan komt een vrijwilliger 2 dagdelen per week als je hulp nodig hebt.

Ik geef me op, en dan?

Laat je contactgegevens achter dan neemt een coördinator contact met je op. Er volgt een gesprek waarin jullie kennismaken en waarin je vertelt waarbij we jou kunnen helpen. In overleg zoekt de coördinator een vrijwilliger die past bij jouw situatie. Of stel je vraag via onderstaand formulier.

              Deel deze pagina