Op zoek naar vrijwilligerswerk? Bekijk de vacaturebank! lees meer
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Bekijk de vacaturebank! lees meer

NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld!

Wil je aan de buitenwereld laten zien dat vrijwilligers bij jou in goede handen zijn, ga dan voor het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld! Want wie zich vrijwillig inzet voor een ander, verdient het dat een organisatie goed met die inzet omgaat. Met de Zelfevaluatie van de NOV kan je dit als organisatie voor elkaar krijgen. Zo kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties doen waar ze goed in zijn: de samenleving mooier maken!

Wat houdt het in?

De methodiek Vrijwillige Inzet Goed Geregeld is er voor álle organisaties die met vrijwilligers werken. Het is een online instrument (zelfevaluatie) dat je helpt bij het maken of verbeteren van je vrijwilligersbeleid. Ook kan je organisatie het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld behalen. Zo ziet ook de buitenwereld dat het vrijwilligerswerk in jouw organisatie goed geregeld is! Dat helpt bij het werven en behouden van vrijwilligers en financiers. De Zelfevaluatie geeft inzicht in alles wat je concreet nodig hebt voor goed vrijwilligersbeleid en -management.

Hoe kan de Zelfevaluatie je helpen?

Checken waar goed vrijwilligersbeleid en -management aan voldoet en of jij alles voor elkaar hebt? Dat kan met de gratis Zelfevaluatie van het NOV! Je kan de zelfevaluatie gebruiken als bouwstenen voor goed vrijwilligersbeleid. Dit wil nog niet zeggen dat je gelijk aan de slag gaat om het keurmerk te behalen. Wij kunnen je helpen om de methodiek te gebruiken om je vrijwilligersbeleid vorm te geven.

Het NOV-keurmerk

Wil je NOV-Keurmerk behalen dan kan je contact opnemen met ZwolleDoet!
Wij geven je informatie over de te doorlopen stappen en de kosten. Met het behalen van het NOV-keurmerk laat je zien dat het vrijwilligersbeleid binnen jou organisatie op orde is.

Het NOV-keurmerk biedt je organisatie:

 • publieke erkenning
 • een objectief bewijs naar derden voor kwalitatief goed en aantrekkelijk vrijwilligerswerk
 • een goed imago ten opzichte van (nieuwe) vrijwilligers

Heb je vragen?

Maak een afspraak met ons als je meer wilt weten over vrijwilligersbeleid, de methodiek ‘Vrijwillige inzet goed geregeld’ of het behalen van het Keurmerk.

        Deel deze pagina