Brusjesgroep

Ben jij een jonge mantelzorger en wil je nu eens tijd voor jouw verhaal? Dat kan een-op-een met Jeanine. Of heb jij meer behoefte aan het ontmoeten van andere kinderen met een bijzondere broer of zus?

Activiteiten en workshops.

Speciaal voor jullie, Jonge Mantelzorgers, of jouw kind organiseren wij ontspannende activiteiten en workshops. Daarnaast wordt er lotgenotencontact georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is de brusjesgroep voor kinderen die opgroeien met een broer of zus met een beperking zoals autisme spectrum stoornis (ass).

Brusjesgroep voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

De groep is bedoeld voor kinderen die opgroeien met een broer of zus met een beperking. Die beperking heeft gevolgen voor het hele gezin: voor jou als ouder maar ook voor de broers of zussen (Brus). Brussen krijgen met situaties te maken die niet altijd makkelijk zijn om mee om te gaan. Soms kunnen ze het gevoel hebben dat ze veel minder aandacht van jou (ouder) krijgen of dat de broer of zus veel meer mag. Ze hebben misschien regelmatig last van het gedrag van de broer of zus omdat deze bijvoorbeeld heel snel boos wordt. Het kan ook zijn dat ze te maken krijgen met vervelende reacties vanuit de omgeving.

Een bijzondere broer of zus
In de brusjesgroep ontmoeten brussen andere kinderen met een bijzondere broer of zus. Je praat met elkaar over hoe het voor jou is om zo'n broer of zus te hebben. Je doet samen leuke dingen. Je kunt vragen stellen aan andere brusjes of aan de begeleiding.

              Deel deze pagina