terug
ZwolleDoet Logo
Wil jij bij ZwolleDoet! werken? Bekijk hier onze vacatures! lees meer

Geplaatst op
Dinsdag 26 april 2022

Geplaatst door
Kelly Bijvank

E-learning ‘Jong & mantelzorg’ voor leerkrachten

Nieuws

In een klas van 30 leerlingen zitten er gemiddeld 6 die thuis helpen zorgen voor een ziek of beperkt gezinslid. Hierdoor is er soms minder tijd voor henzelf en voor vrienden, sport of huiswerk. Ook kan een kind dat mantelzorg geeft zich soms minder goed concentreren in de klas of presteert de leerling minder.

Hoe herken je een leerling met mantelzorgtaken? Hoe start je het gesprek? En wat kan Steunpunt Mantelzorg doen om het kind te ondersteunen? Leerkrachten die dit weten, kunnen een jonge mantelzorger helpen en zo problematiek of zwaardere zorg voorkomen.

In 1 uur alles over jong & mantelzorg

Met de e-learning ‘Jong & mantelzorg’ ontdek je in een uur tijd alles over kinderen die voor een naaste zorgen. Het is een laagdrempelige online cursus met video's, meerkeuzevragen, stellingen, tips én handige info over ondersteuning voor kinderen die mantelzorg geven in Zwolle.

De e-learning bestaat uit 5 blokken:

1. Wie zijn jonge mantelzorgers?

2. Hoe herken je een leerling met mantelzorgtaken?

3. Hoe ondersteun je een leerling met mantelzorgtaken?

4. Wat is van invloed op de mantelzorgtaken?

5. Wat doet Steunpunt Mantelzorg van ZwolleDoet! voor jonge mantelzorgers?

Vraag direct de e-learning aan:

mantelzorg@zwolledoet.nl

Ontwikkeld met hulp van jonge mantelzorgers

Iedere leerkracht in Zwolle de kennis geven die nodig is om jonge mantelzorgers te herkennen. Dat is het doel van Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet! De e-learning is ontwikkeld in samenwerking met MantelzorgNL en jonge Zwolse mantelzorgers. Zij gaven aan wat leerkrachten over hen moeten weten om hen te kunnen helpen.

Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet! geeft scholen ook gastlessen en voorlichting. De e-learning is een snelle manier om je het complete verhaal eigen te maken. Op een moment en een plaats die jij kiest. Heel makkelijk, gewoon online.

Vraag nu de e-learning aan via mantelzorg@zwolledoet.nl en ontdek direct alles over jong & mantelzorg. De e-learning is een jaar lang beschikbaar.

Eerst meer weten? Mail met Rosa Kreiter via r.kreiter@zwolledoet.nl.

In het nieuws

Updates en nieuws uit het werkveld

bekijk meer nieuws
Deel deze pagina