aanmelden

Georganiseerd door
ZwolleDoet!

Locatie
ZwolleDoet!
Burgemeester Drijbersingel 11
8021 DA Zwolle

Datum
donderdag 2 maart 2023

Tijdstip
14.00 - 16.00 uur

Welzijn & Zorg
Samen & Ontmoeten

Agenda

Rouw en Verlies bij leven (VOL, zie hieronder voor wachtlijst)

Je kunt rouwen om iemand die overleden is, maar je kunt ook rouwen om een levend verlies. Deze situatie kun je ervaren in diverse omstandigheden; je dierbare heeft kanker, je zorgt voor een naaste die dementie heeft, je partner krijgt een psychiatrische aandoening of een naaste blijft door een ongeluk levenslang beperkt.

Iedere dag worden weer nieuwe uitdagingen en grenzen ervaren en naarmate de tijd verstrijkt kan de confrontatie met deze uitdagingen steeds moeilijker worden.

Hierbij gaat het over het afscheid nemen van verwachtingen en de confrontatie met over hoe anders het leven had kunnen zijn zonder een bepaalde tegenslag.

Vrijwel dagelijks botsen mensen op de grenzen van het bestaan en ervaren ze wat niet (meer) kan zoals in het leven van voor de diagnose. Wat heb dan als mantelzorger of naastbetrokkenen nodig om de zorg vol te houden voor zowel je naaste als jezelf?

In drie bijeenkomsten gaan we ervaringen delen over levend verlies,dat niet oplosbaar is zolang de bron van het verlies blijft bestaan: 1 Levend verlies en mantelzorg 2 Verlies en anticiperende rouw 3 Omgaan met verlies en krachtbronnen

Deze bijeenkomst is helaas al vol geboekt. Bij voldoende belangstelling zal een tweede bijeenkomst georganiseerd worden. Heeft u interesse? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar a.holtkamp@zwolledoet.nl

Aanmelden voor deze activiteit

Andere agendapunten

Bekijk alle agendapunten

bekijk alle agendapunten
Deel deze pagina