terug
ZwolleDoet Logo
aanmelden

Georganiseerd door
Steunpunt Mantelzorg

Locatie
ZwolleDoet!
Burgemeester Drijbersingel 11
8021DA Zwolle

Datum
woensdag 5 oktober 2022

Tijdstip
13.00 - 15.30 uur

Informatie & Advies

Emoties en gevoelens bij mantelzorg

Agenda Mantelzorgers

Door je zorgtaken verandert de relatie met degene voor wie je zorgt. Vroeger was je een partner, een ouder of een kind. Nu voel je je misschien meer een verpleegster of een begeleider, jullie gelijkwaardigheid verdwijnt. Boosheid, machteloosheid, schuldgevoel, eenzaamheid of andere lastig te verdragen emoties spelen op. Ook minder concentratie, je moe voelen of echt fysieke klachten kunnen een gevolg zijn.

Veel mantelzorgers proberen die gevoelens te verdringen door zich op de zorgtaken te storten. Dat verdringen heeft echter een negatief effectief op de kwaliteit van je leven. Het maakt de toch al zware verzorgingstaken nog zwaarder én het gaat ten koste van je eigen gezondheid. Als je blijft proberen om het 'vol te houden' en om geen lastige gevoelens te ervaren, dan verlies je de verbinding met jezelf en ook met anderen om je heen.

Daarom is het belangrijk om je emoties en gevoelens de ruimte te geven en erover te delen met anderen. Praten geeft erkenning, steun en begrip.

Op woensdag middag 5 oktober organiseren we samen met Richard Koekoek een workshop die gaat over aandacht voor emoties en gevoelens bij mantelzorg

De workshop gaat over wat het voor jou betekent om voor een dierbare te zorgen waarbij er geen zicht op herstel is.

Je leert:

  • zinvol omgaan met je gevoelens van bijvoorbeeld schuld, verdriet, gemis, rouw en onmacht
  • in verbinding te blijven met jezelf, degene voor wie je zorgt en de anderen daaromheen, zonder je te verliezen in de zorgtaken

Meld je aan met onderstaand formulier

Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Aanmelden voor deze activiteit

Andere agendapunten

Bekijk alle agendapunten

bekijk alle agendapunten
Deel deze pagina