terug
ZwolleDoet Logo
aanmelden

Georganiseerd door
Steunpunt Mantelzorg

Locatie
ZwolleDoet!
Burgemeester Drijbersingel 11
8021DA Zwolle

Datum
dinsdag 6 september 2022

Tijdstip
19.30 - 21.30 uur

Samen & Ontmoeten

Cursus 'In evenwicht met jezelf'

Agenda Mantelzorgers

Het zorgen voor een ander heeft positieve maar ook negatieve kanten. Soms kan de zorg je zo in beslag nemen dat het moeilijk valt te combineren met het gezin, een betaalde baan, vrijwilligerswerk of hobby’s. Vooral waar de zorg ‘chronisch’ is, veel tijd vraagt of veel zorgen met zich meebrengt, is weinig ruimte voor een eigen leven. Hierdoor kunnen klachten ontstaan: lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en rugpijn. Of psychische klachten zoals slecht slapen, veel piekeren, spanning, angst, somberheid en gevoelens van machteloosheid, te kort schieten, schuldgevoel en eenzaamheid.

De draaglast neemt toe en de draagkracht neemt af: je raakt uit balans.

Het is dan van belang om stil te staan bij de vraag: ‘Wat heb ik nodig om de zorg vol te houden, op een manier die goed voor mij is?’ Hoe vind ik als mantelzorger een balans in zorgen voor de ander en zorgen voor mezelf? Wat levert mij stress op? En hoe kan ik hier verandering in aanbrengen?

In vier bijeenkomsten staan we stil bij:

 • De balans tussen inspanning/ontspanning
 • Waarnemen en denken
 • Piekeren en wat kan ik daar aan doen.
 • Hulp inschakelen, hulp accepteren, omgaan met hulp van anderen

Maatregelen i.v.m. Corona

De bijeenkomsten is bedoeld voor mantelzorgers. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. We hanteren de regels van het RIVM; dat betekent dat u thuis blijft bij verkoudheidsklachten of koorts (of een huisgenoot met deze klachten). Dit geldt ook voor de begeleiding, er is dus een kans dat een bijeenkomst niet door kan gaan bij klachten van de begeleiding.

Data: 6, 13, 20 en 27 september

Tijdstip: 19.30 tot 21.30 uur

Aanmelden voor deze activiteit

           Andere agendapunten

           Bekijk alle agendapunten

           bekijk alle agendapunten
           Deel deze pagina